Fisichella'nın umudu yeni motor

(TürkiyeF1.com) - Renault pilotu Giancarlo Fisichella, yeni ve geliştirilmiş bir motor kullanacağı San Marino GP'sinde sezona yaptığı iyi başlangıcı devam ettirmek istiyor. Fernando Alonso, iki hafta önce yapılan Avustralya GP'sinde yeni motoru kullanarak birinci olmuştu, Fisichella ise yeni motoru ilk kez bu hafta sonu kullanacak. Aslında Fisichella'nın yeni motoru, sezonun beşinci yarışı olan Avrupa GP'sinde kullanması planlanıyordu ama İtalyan pilot yeni motoruna bir yarış önce kavuştu.

Yeni motoru değerlendiren Fisichella, "artık yeni bir motorum ve daha fazla gücüm var. Bu da bana büyük bir şans veriyor. Renault şu anda sınırları zorluyor, bu yüzden de her yarışı kazanmak istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yılın şampiyonu Fernando Alonso, 2006 sezonunda üç yarış sonunda 28 puanla liderliğini sürdürüyor. Alonso'yu 14'er puanlı Giancarlo Fisichella ve McLaren pilotu Kimi Raikkonen izliyor.

Formula 1'de bu sezon başında uygulamaya konan yeni kurallar gereği pilotların her iki yarışta bir motorlarını değiştirmesi gerekiyor. Fakat Fisichella, sezonun ilk yarışı olan Bahreyn GP'sinden sonra motor değiştirdiği için, yeni motorunu beklenenden bir hafta önce, bu hafta sonu kullanabilecek.