Fiskobirlik'te 120 trilyon liralık borç sıkıntısı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Genel Müdürü Mehmet Sargın, Birliğin bir özel banka ve üreticiye 2006, 2007 ve 2008 ürün alımlarından dolayı yaklaşık 120 trilyon lira borcu bulunduğunu bildirerek, "Türkiye'nin ekonomik bir durgunluk geçirdiği bu dönemde, üreticiye olan borçlarımızın tamamını ödemek çok kolay olmayacaktır"dedi.

Sargın, yaptığı açıklamada, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın Giresun'a yaptığı son ziyarette, birliğin üreticiye olan borcu, yaşadığı sıkıntılar ve yaptığı çalışmalar ile ilgili bir dosya sunduklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Mehmet Sargın, "Birliğin bir özel banka ve üreticiye 2006, 2007 ve 2008 ürün alımlarından dolayı yaklaşık 120 trilyon lira borcumuz bulunmaktadır.

Türkiye'nin ekonomik bir durgunluk geçirdiği bu dönemde, üreticiye olan borçlarımızın tamamını ödemek çok kolay olmayacaktır"dedi.

Birliğin nakit yönünden sıkıntılı bir süreçten geçtiğini anlatan Sargın, "İktidarın desteğine talibiz. Hükümetimizin bize vereceği destek karşılıksız olmayacaktır" dedi.