FİSKOBİRLİK'te yangın sürüyor

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde, içinde 3 bin 500 ton fındık bulunan FİSKOBİRLİK depolarında dün akşam başlayan yangın, aradan geçen zamana rağmen söndürülemedi.

Edinilen bilgiye göre, FİSKOBİRLİK'in Bolaman Beldesi'ndeki depolarından 12/A ve 12/B No'lu depolarında, dün akşam 16.30 sıralarında yangın çıktı. Yangına çevre il ve ilçelerden çok sayıda itfaiye müdahale etti. Bu sabah 08.30'dan itibaren deponun duvarları iş makineleriyle kırılarak içerideki fındıkların boşaltma çalışmasına başlandı. Yangın mahalline gelen Fatsa Kaymakamı Selman Yurdaer, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarına rağmen yangının devam ettiğini belirterek, "Çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi. Ancak fındık yağlı bir madde olduğu için yangın bir türlü sönmüyor" açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Fatsa FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kütük, yangının söndürülebilmesi için yoğun çaba sarf edildiğini ifade ederek, "Ekipler, yangını söndürebilmek için büyük gayret gösteriyor" diye konuştu.

Depoda bulunan fındığın 2005 yılı fındığı olduğunu söyleyen Kütük, "Bu fındık 6 milyondan alınan fındık. Bugünkü hesabı yaparsak 20 milyon YTL civarında zararımız var" dedi.

FİSKOBİRLİK eski Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çoban da, "Yangın sabotaj olabilir mi?" sorusuna, "Düşünmek istemiyorum ama tabi ki sabotaj ihtimali de olabilir. Şu an kolluk kuvvetleri olayı araştırıyor" şeklinde konuştu.