Fıstığın şehrinde festival coşkusu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ’Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali’ başladı....

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenen ’Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali’ başladı. 13 ülkeden ve çeşitli illerden gelen dans topluluklarının da katıldığı festivalin açılışı, renkli görüntülere sahne oldu.
Festival Parkı’nda düzenlenen açılışta konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 6 yıl önce ilk kez düzenledikleri festivalin sönük geçtiğini, ancak bugün dünyanın dört bir yanından ve yurdun çeşitli illerinden gelen katılımcılarla organizasyonun daha renkli bir hale geldiğini söyledi. Festival kapsamında sadece fıstığın tanıtımını yapmadıklarını vurgulayan Güzelbey, “Bir kültür festivalini gerçekleştiriyoruz. Bizim festival anlayışımız fıstığımızı tanıtmak, şehrimizi tanıtmak, sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapmaktır. Hiçbir zaman festivalleri bir panayır havasına dönüştürmeyi düşünmedik ve bugüne kadar da yapmadık. Antep fıstığı şehrimizin bir simgesidir. Bulunduğu yerin layık olduğu yer olmadığını düşünüyoruz. Ama bu tür festivaller, etkinlikler hem fıstığımızı tanıtacak, hem de şehrimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır.” dedi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata da Gaziantep’in tarihi, turizmi, kültür yapısı, sanayi kapasitesi ve sahip olduğu tüm değerleriyle bölgenin en önemli şehri unvanını elinde bulundurduğunu kaydederek, “Ortadoğu coğrafyasının da parlayan yıldızı olan ilimizin bu konumu her gün daha çok güçlenmektedir. Bu festival de bu anlamda ekonomik kalkınma hedeflerimizi gerçekleştirme planları içinde Gaziantep’in fıstığı ve dolayısıyla şehrimizi tanıtmak için atılmış önemli bir adımdır. Bu konuda tüm kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızla güçlerini birleştirip elimizden gelenin en iyisini yapma çabası içerisindeyiz.” diye konuştu.
Festivale onur konuğu olarak katılan KKTC Turizm Tanıtım ve Pazarlama Dairesi Müdürü Derviş Gezer ise organizasyonun önemine vurgu yaparak, Gaziantep’te bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti. Konuşmaların ardından, protokol üyeleri tarafından festival meşalesi yakıldı. Daha sonra da katılımcılarla birlikte kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu. Her ülke kortejde kendi yöresel oyununu sergileme imkanı bulurken, fıstık ve baklava figürlü maskotlar da vatandaşların ilgisini çekti. Kutlamalar, kortej yürüyüşünün ardından Festival Parkı’nda devam etti. Festival kapsamında 18 Eylül’e kadar çeşitli etkinlikler yapılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz