Fıstıklı Köyü kaderine terk edildi

Armutlu ilçesi Fıstıklı Köyü'nde kanalizasyon deniz suyuna karışması nedeniyle turizm bitme noktasına geldi.

Ülke turizmine önemli katkıları bulunan Fıstıklı Köyü’nde kanalizasyon dereye akıp, deniz suyuna karışıyor. Onlarca kez yetkililere bilgi verdiğini, 3.aydan bu yana yazışmaların sürdüğünü belirten muhtar Tacettin Yıldırım isyan etti.

Fıstıklı Köyü’nde 1500 yatak kapasitesin bulunduğunu ifade eden muhtar Tacettin Yıldırım, “Uzunca bir süredir kanalizasyonumuz dereye akıyor, her yer pislik ve koku içinde. Mart 2011 tarihinde yetkililere resmi yazı ile başvurduk ama kimsenin umurunda değil. Yaklaşık iki aydır yazışmalar sürüyor, hastalık salgını korkusundan çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Dereye akan kanalizasyon deniz suyuna karışıyor, önemli bir turizm potansiyeline sahip olan köyümüzde, yaz sezonunda turizm sektöründen yaklaşık 1000 kişi istihdam imkanı buluyor, böylesi önemli bir yerin göz ardı edilerek, umursanmaması son derece üzüntü vericidir. Kanalizasyon sorununa bir an önce çözüm bulunması için gazete haberlerinden medet umar duruma düştük. Bu bizlerin değil, yetkililerin ayıbıdır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Muhtar Yıldırım, kendisi de Armutlulu olan İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş’tan acil destek beklediklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz