Fistüle lazer tedavi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek fistülü lazerle tedavi etmeyi başardı. Dünyada...

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek fistülü lazerle tedavi etmeyi başardı. Dünyada da çok yeni olan yöntemde, makat bölgesine yerleşen fistül (perinal fistül) lazerle eritilerek kendi üzerine yapıştırıldı.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersin Öztürk, şu anda dünyada çok yeni olan bu yöntemi Türkiye'de ilk defa başarıyla uyguladıklarını söyledi. Lazer sistemi ile fistülü bir nevi eriterek kendi üzerine yapıştırdıklarını belirten Doç. Dr. Öztürk, “Böylece anüs kaslarını kesmeden, kaslara zarar vermeden vücudun kendi dokularını kullanarak tedavi uyguladık. Uygulama anestezi altında 4 -5 dakika sürüyor ve hasta işlemden 6 -8 saat sonra normal hayatına dönüyor. Bu basit, minimal ağrılı yöntem sayesinde, büyük abdest ve gaz kaçırma riskini de en aza indirmiş olduk.” dedi.
Günümüzde lazerin, hemoroid (basur) için yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Doç. Dr. Ersin Öztürk, “Oysa hemoroidal hastalık için lazer kullanmak, sokağın başındaki bakkala ekmek almaya gidebilmek için lüks otomobil satın almaya benzer. Gereksizdir. Çok daha basit yöntemlerle hemoroidal hastalık tedavi edilebilir. Ancak fistül gibi basit görünen ama tedavisi zorlu bir hastalığın tedavisinde lazerin önemi çok daha büyüktür. İnanıyorum ki lazer, yakın gelecekte fistül tedavisinde altın standard yöntem haline gelecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz