Fitbull.com: Gıda Takviyeleri Pazarında Yeni Trend!

Gıda takviyeleri e-ticaret dikeyinde hizmet kalitesi ve güvenirliliğin yüksek pazarlama bütçelerinden daha etkili olduğu su götürmez bir gerçek.

Hele ki sattığınız ürünlerin gerçekten ne işe yaradığını biliyor ve bunu kullanıcıya aktarmayı başarıyorsanız. Fitbull.com bunun Türkiye’deki en iyi örneklerinden birisi.

2013 yılında sadece 20.000 TL bütçe ile iki üniversite arkadaşı tarafından kurulmuş. Sporcu gıdalarına yabancı olmayan girişimciler şirketin temel değerinin müşteri memnuniyeti olduğunun altını çiziyor. 98% müşteri memnuniyeti ile Türkiye e-ticaret ortalamasının oldukça üzerinde performans gösteriyorlar.

Özellikle bu denli hassas bir sektörde müşteri ile aynı dili konuşmanın doğal sonucu olarak da her yıl 100%’ün üzerinde büyüme kaydedilmiş. Şirket kurucularından Onur Güler birçok ithalatçı ya da üreticinin iade almadığı ürünleri Fitbull’da koşulsuz iade edilebildiğini belirtirken, bu pazardaki temel başarının kullanıcılar arasındaki olumlu geri bildirimlerden kaynaklandığının altını çiziyor. 2018 yılı ciro hedefi 11 milyon olan şirketin operasyonunda 5 kişilik küçük bir ekip yer alıyor. Spor bilinci ve beslenme alışkanlıklarının olumlu yönde değişimi ile pazarın sürekli büyüdüğünü belirten kurucular; Fitbull.com olarak 2018 yılında 8 ilde suplement bayiliği vermeye ve spor salonları için toptan satış ağı kurmaya hazırlanıyor.

Reklam
Reklam

Fitbull’da protein tozlarından, pre-workout ürünlere sporcu gıdaları kategorisinde hemen her ürünü bulmak mümkün. Tüm ithal ürünleri doğrudan distribütör firmadan temin eden şirket Big Joy ve Hardline gibi yerli markaları ise doğrudan üretici firmadan temin ediyor. Tüm ürünlerin son kullanma tarihleri depo girişinde güncellenerek kullanıcıya hangi SKT’li ürünün gönderileceği bilgisi veriliyor.

75000 tekil kullanıcıdan fazla kullanıcısı olan Fitbull’da düzenli takviye kullanan kişiler için özel üyelikleri de bulunuyor. Bronze, silver, gold, ve platinum üyelikleri sayesinde üyeler 15%’e kadar daha uygun fiyatlarla ürünlere erişebiliyor.

Söz konusu müşteri memnuniyeti olduğunda e-ticarette önemli bir yere sahip olan kargolama hızı Fitbull’da önem verilen bir konu olmalı ki hafta içi 18:30’a kadar verilen istinasız her sipariş aynı gün gönderiliyor. Alt limitsiz 9 taksit imkanı ve kapıda ödeme seçeneği bulunduran firma, pakete küçük hediyeler eklemeyi de ihmal etmiyor.