Fitness Yaparken Geciken Kas Ağrısı

Kas gelişimi konusunda oldukça sık karşılaşılmakta olan durumlardan bir tanesi de kas ağrıları olmaktadır. Geciken kas ağrıları adını vermiş olduğumuz egzersizleri takiben 24-72 saat arasında kendini göstermekte olan ve 2 ila 3 gün devam

Fitness Yaparken Geciken Kas Ağrısı

Kas gelişimi konusunda oldukça sık karşılaşılmakta olan durumlardan bir tanesi de kas ağrıları olmaktadır. Geciken kas ağrıları adını vermiş olduğumuz egzersizleri takiben 24-72 saat arasında kendini göstermekte olan ve 2 ila 3 gün devam ederek sonrasında azalıp kaybolmaya başlayan bir tür kas ağrısıdır.
Geciken kas ağrılarının nedenlerinde laktat konsantrasyonunun etkin olduğu söylenmektedir. Lakin idmanı takiben oluşmakta olan sadece yüksek laktat değildir. Çünkü laktat vücut yapısında sadece 1 saat kalmaktadır.
Bu sebepten ötürü geçmeyen ağrıların nedeni olarak laktatın düşünülmesi doğru değildir. Kas ağrılarının sebebi sadece bir konumda ve bir konuda olmamak ile beraber fitness uygulamalarında oluşan farklı nedenlerden dolayı da kas ağrıları kendini göstermektedir.
Kaslarda uygulanan egzersizler sırasında kasların kasılması sonucunda ağrılar oluşmaktadır.
Geciken kas ağrılarının bir başka nedeni ise kas fibrillerinin parçalanması olmaktadır. Fibrillerin parçalanma durumu ise gerilim ve yüksek stres sonucunda ortaya çıkmaktadır. Geciken kas ağrılarının oluşumunu engellemek amaçlı olarak her idmandan önce ve sonra çeşitli ısınma hareketleri yapmalıyız. Bir anda yapılan egzersizler ile ısınmakta olan vücut bir anda egzersizlerin son bulması ile ani ısınıp soğumaya maruz bırakılmamalıdır. Bu sayede hem vücut dengeli ısınıp soğuyacak hem de bu etkilere bağlı her hangi bir kas rahatsızlığı ortaya çıkmayacaktır.
Eksantrik kasılma adını verdiğimiz durumda örneğin yokuş aşağı hızlı inme veya yokuş yukarı hızla çıkma gibi durumlarda oluşmakta olan geciken kas ağrılarının oluşmasına neden olmaktadır.

Reklam
Reklam