Fitre Ve Zekat Uyarısı

Uzunköprü İlçe Müftü vekili Abdülkadir Boşal, fitre ve zekâtların muhakkak ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini hatırlattı.Boşal,...

Uzunköprü İlçe Müftü vekili Abdülkadir Boşal, fitre ve zekâtların muhakkak ihtiyaç sahiplerine verilmesi gerektiğini hatırlattı.

Boşal, oruç ibadetinin farz olduğunu hatırlatarak, Allah'ın emrettiği oruç ibadetinin İslam'ın beş temel şartı arasında olduğunu yineledi. Bu ibadeti ileri derecede sağlık problemleri gibi birtakım sıkıntılar sebebiyle tutamayanların her oruç için fitre vermeleri gerektiğini kaydeden Boşal, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yılki rakamı 9 lira 25 kuruş olarak belirlediğini söyledi.

Reklam
Reklam

Zekatın verilebileceği vasfı taşıyanlara fitrenin de ödenmesinde bir sakınca olmadığını aktaran Boşal "Bu rakam asgari bir tutardır. Bunun altına inemezsiniz. Kişi imkanları ölçüsünde kendi arzusuyla daha da arttırabilir. Fitreleri verirken karşımızdakini incitmemeye dikkat etmemiz gerekiyor. Oruç ibadeti Allah'ın farz kıldığı yani emrettiği ibadetler arasında. Eğer sağlığımız elveriyorsa mümkün olduğunca bu ibadeti yerine getirmek kişilerin kendisine faydası olacaktır. Eğer tutamıyorsak ve zengin vasfında bulunuyorsak bu bedelin ihtiyaç sahiplerine verilmesi en doğru davranış olacaktır" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz