Fiyap Başkanı Galip Gültekin:

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi'nde 5'inci Erciyes Film Festivali kapsamında 'Türk Sinema Sektörünün Sorunları' adlı...

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İletişim Fakültesi'nde 5'inci Erciyes Film Festivali kapsamında 'Türk Sinema Sektörünün Sorunları' adlı konferans düzenlendi.

İletişim Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinliğe ERÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın konuşmacısı Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAP) Başkanı Galip Gültekin oldu.

Türk sinemasında son 10 yılda 5 kat daha fazla film ürettiğini belirten Gültekin, "Filmler, pek çok uluslararası festivalde en iyi film, en iyi yönetmen gibi önemli ödüller aldı. Gişe verileri bize, ülkemizdeki izleyicilerin yarısının yerli filmleri izlediğini gösteriyor. Bu durum herhangi bir zorlama olmadan, kota olmadan gelişmiş bir durumdur. Kendi filmlerimizi izleyen ülkeler arasında altıncı sıradayız." dedi.

Reklam
Reklam

Türk sinemasının temel sorunlarının finansal ve hukuki sorunları olduğuna dikkat çeken Gültekin, Türkiye'deki film yapımcılarının hikaye sorunu olmadığını, finansal kaynakta tıkandığını belirtti. Gültekin, Kültür Bakanlığı'nın finansal kaynak sağlaması bakımından sinema yapımcıları için kurtarıcı görev üstlendiğini dile getirdi.

Türkiye'de yılda 80 civarında film üretildiğini belirten Gültekin, "Bu az sayıya rağmen filmlerin küçük de olsa bir kısmı gişede büyük başarı kazanıyor ve kar elde ediyor, ama şu anki sürecin enerjisinden yararlanarak, daha yaratıcı takım çalışmalarıyla gişe rakamları daha da artırılabilir." diye konuştu.

Gültekin, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: