Fiziksel Aktivite, Sağlıklı Yaşamın Vazgeçilmez Unsuru

Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin, beslenme ve uyku kadar önemli olduğunu belirten Isparta Halk Sağlığı...

Sağlıklı yaşam için fiziksel aktivitenin, beslenme ve uyku kadar önemli olduğunu belirten Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, “Düzenli egzersiz ve yeterli ve dengeli bir beslenme, sağlıklı yaşamın vazgeçilmez unsurlarındandır. Fiziksel aktivite artırılarak, sağlıklı kalınabilir” dedi.

Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şeklinin bir çok hastalığa davetiye çıkardığını açıklayan Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, hareketsizliğin ağırlık artışına, kalp, hipertansiyon, diyabet gibi bir çok kronik hastalığın oluşma riskini artırdığına işaret etti. Fiziksel aktivitenin yararları hakkında bilgi veren Kişioğlu, “Fiziksel aktivite zevklidir, yaşam süresini ve kalitesini artırır. Mental yeteneği geliştirir, hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler. Enerji harcamasına neden olduğu için vücut ağırlığının dengede tutulmasına yardım eder. Yağ dokusunu azaltır. Kemik yoğunluğunu artırır. Osteoporoza karşı koruyucudur. Kalp damar hastalıkları riskini azaltır. Çocuklarda büyüme ve gelişme faktörlerinin salgılanmasını artırır. Böylece büyüme ve gelişme hızlanır. Yaşlılarda günlük aktiviteleri sürdürebilme yeteneğini geliştirir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: