Fiziksel Engelliler Derneği, Avrupa Birliği'ne proje hazırlıyor

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği yönetimi, daha önce hazırladığı Avrupa Birliği projelerine yenilerini eklemek...

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Fiziksel engelliler Derneği yönetimi, daha önce hazırladığı Avrupa Birliği projelerine yenilerini eklemek amacıyla çalışmalarına başladı.
Bölgede yaşayan engellilerin ekonomik, sosyal ve kültürel hayata katılımları ve engellilerin toplumsal yaşamda aktif rol almaları için mücadele eden Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, daha önce hazırlanıp kabul edilen Avrupa Birliği projelerine yenilerini ilave etmek için çalışmalarına başladı.
Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’la geniş çaplı bir toplantı yaptı. Yapılan toplantıda yeni eklenecek projeler hakkında Bakan Bağış’a bilgi verildi.
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, derneğin çalışmalarını takdir ettiğini, emeği geçenleri kutladığını belirterek, Kdz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ne, Avrupa Birliği'ne hazırlayacakları projelerde destek vereceklerini söyledi.
Dernek Başkanı İsmail Şentürk ise ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bizim dernek olarak amacımız, bölgemizde yaşayan engellilerin ekonomik, sosyal ve kültürel yönden daha rahat etmelerini sağlamak. Bu nedenle de dernek olarak birçok çalışmaya imza attık. Kendi dernek binamızda açtığımız kurslarla engelli üyelerimizi iş sahibi yaptık. Şimdi ise daha önce de projelerimizi ilettiğimiz Avrupa Birliği bakanlığımıza yeni projelerimizi tanıtabilmek için çalışmalarımızı yaptık. İlerleyen günlerde projelerle ilgili açıklamada bulunacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz