Fka Genel Sekreteri Fethi Altunyuva:

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2023 hedeflerini yakalayabilmek için bölge olarak çaba...

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2023 hedeflerini yakalayabilmek için bölge olarak çaba gösterdiklerini, amaçlarının ve hedeflerinin bölgenin dinamiklerini ortaya çıkarıp, aş ve istihdam oluşturmak olduğunu vurguladı.

Malatya merkezli, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinin bağlı bulunduğu FKA’nın 3 yıldır faaliyette olduğunu anlatan FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, “Faaliyet alanı olarak 3’ncü yılımız geride bıraktık” diyerek, 2012 yılını FKA açısından şöyle değerlendirdi:

Reklam
Reklam

“2012 yılı projelerin sonuçlarını aldığımız, analiz yılı olarak zaten ilan etmiştik. Çalışmalarımızı bu alana yönlendirdik. Bölge için önemli projelerden biri, bitkisel üretim stratejisi ve eylem planı, ikincisi ise turizm stratejisi ve eylem planı başlattık. Bugüne kadar ajans olarak önemli 150’yi aşkın projemiz sonuçlanmaya yakın. Bu yıl iki teklif çağrısını ilan ettik. İkinci teklif çağrımız 18 Ocak’a kadar başvuru yapılacak. 13 milyon TL verilecek. İhracat ve yenilikçilik, yerelde ekonomik gelişme. İşletmelerimizin bu yönden projelerini bekliyoruz. Bölgemiz için önemli projedir.”

“2023 hedeflerini yakalamamız için, 500 milyar dolarlık ulusal hedefe bölge olarak da katkı sunmak için çaba gösteriyoruz” diyen Altunyuva, amaçlarının ve hedeflerinin bölgenin dinamiklerini ortaya çıkarıp, iş ve istihdam oluşturmak olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: