FKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Elazığ'da yapıldı.

TRB1 Bölgesi olan Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl’de faaliyet gerçekleştiren Fırat Kalkınma Ajansı’nın Yönetim Kurulu Toplantısı Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Muammer Erol başkanlığında Elazığ Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Malatya Valisi Vasip Şahin, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner ile ajans yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı öncesinde bir açıklama yapan Ajans Yönetim Kurulu Başkanı Elazığ Valisi Muammer Erol; “Fırat Kalkınma Ajansı'nın Yönetim Kurulu olağan toplantısı için bir aradayız. Öncelikle bu vesileyle görev değişiklikleri nedeniyle aramızdan ayrılan Yönetim Kurulu üyelerimiz Malatya eski Valisi Sayın Doç.Dr.Ulvi Saran ile Tunceli eski Valisi Sayın Mustafa Taşkesen'e yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Yine bu vesile ile yeni Malatya Valimiz Sayın Vasip Şahin ile yeni Tunceli Valimiz Sayın Hakan Yusuf Güner Beylere yeni görevlerinde başarılar temennimle birlikte bölgemize ve Yönetim Kurulumuza hoş geldiniz diyorum.

Reklam
Reklam

Gündemi oldukça yoğun olan bu toplantımızda öncelikle 2013 yılı Ajans Çalışma Planı ve bütçesi görüşülecektir. Ajans olarak 2012 yılının son çeyreğinde bölgemizdeki yatırımlara iki Mali Destek Programı ile destek vermeyi planlamaktayız. Toplantımızda Kalkınma Bakanlığına sunulmadan önce her iki programın destek verecekleri sektör ve alanlar ile bütçeleri değerlendirilecektir.

04 Haziran 2012 tarihinde yapılan Kalkınma Kurulu toplantısında oluşturulan tavsiye niteliğindeki kararların değerlendirilmesi bir başka gündem konumuzu oluşturmaktadır.

Ajansın 2012 yılı Ara Faaliyet Raporu da değerlendirilerek kamuoyu ile paylaşılacaktır. Toplantımızda iç denetim raporu da incelenecektir.

Toplantının önemli gündem maddelerinden olan Elazığ İl Yenilik Platformu Projesi ise benim için ayrı bir önem taşımaktadır. TÜBİTAK tarafından desteklenen bu proje ile Elazığ'ın dünya çapında rekabet gücü sağlayacak değerleri ve birikimi AR-GE ve inovasyon yoluyla ekonomik faydaya dönüştürülmesi amaçlanmaktadır. Başka bir deyişle Elazığ'daki AR-GE ve inovasyon çalışmaları için destek sağlanması planlanmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Vali Erol’un açıklamasının ardından toplantıda gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: