Fka'dan Fuara Katılacaklara Yer İmkanı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) girişimcilere yönelik 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda, ücretsiz yer...

Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) girişimcilere yönelik 3. Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı'nda, ücretsiz yer temini sağlayacağı bildirildi.

FKA tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Yöresel ürünlerin ulusal ve uluslararası bilinirliğini artırmak, onlara ticari değer kazandırmak amacıyla 'Sizin Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Hediyelik Yöresel ve Geleneksel Ürünler Fuarı, 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya Expo Center Cam Piramit Fuar alanında gerçekleştirilecek" denildi.

Reklam
Reklam

"FKA'nın faaliyetlerini yürütmekte olduğu, Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerinden yöresel ürünlerini sergilemek isteyen girişimcilerin ve yerel üretim yapan firmaların fuara katılımlarını sağlamak amacıyla koordinasyon faaliyeti yürütmektedir" diye devam eden açıklamada, "Ajansımız Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli'nin yöresel ürünlerini birlikte sergilemelerini sağlamak amacıyla, firma ve girişimcilerimize ücretsiz yer temin edecektir. 20-24 Haziran tarihleri arasında Antalya'da yapılacak fuara katılmak isteyen girişimcilerin, yatırım destek ofislerimize başvurmaları gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Fuarda bitkisel ürünlerden hayvansal ürünlere, işlenmiş gıda ürünlerinden doğal madenlere ve el sanatlarına kadar yöresinin adıyla tanınan birçok ürünün tanıtımının yapılacağı belirtilerek, ayrıca ulusal ve uluslararası boyutta, yöresel ürünlere kalite garantisi mahiyetinde olan Coğrafi İşaretler Koruma Sistemi ile ilgili bilgilendirme panelinin de gerçekleştirileceği kaydedildi.

Reklam
Reklam

FKA'nın açıklamalarında şu bilgilere de yer verildi:

"Bu fuarın en önemli amacı, girişimcilere uluslararası sivil toplum kuruluşu olan OriGIn (Organization for an International Geographical Indications Network-Uluslararası Coğrafi İşaretler Ağı Organizasyonu) üyeliği için destek vermektir. Ayrıca fuar, yöresel ürünlerin markalaşması için önemli katkılar sunacağı gibi, yerelde bilinen birçok ürünün ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılmasına imkan sağlayacaktır. Anadolu'nun yöresel, geleneksel ve kültürel değerlerinin yer alacağı fuar, TOBB öncülüğünde Antalya Ticaret Borsası ile Forum Fuarcılık ve Geliştirme A.Ş. işbirliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle gerçekleştirilecek."

Açıklama şöyle tamamlandı:

"Yapılan tanıtım çalışması, yörelerin kendi kültürel öğelerini yansıtan yöresel ürünler vasıtasıyla, yerelin turizm potansiyelini artıracak. Her geçen gün değeri artan özgün yerel ürünleri üreten üreticiler, fuarda ürünlerine alternatif pazarlar bulabilecek ve kendileri gibi yerel üretim yapan yurdun başka yörelerinden gelen üreticilerle tecrübe paylaşımında bulunabilecektir. İki yıldır düzenlenen fuarı, yaklaşık 50 bin kişi ziyaret etmekte olup ziyaretçi sayısı her yıl daha çok artmaktadır."

Reklam
Reklam

Yöresel ürünlerini sergilemek isteyen girişimcilerin ve yerel üretim yapan firmaların, www.fka.org.tr adresinde yer alan katılımcı formunu doldurup info@fka.org.tr adresine göndermeleri gerektiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: