FKA'nın Mali Destek Programları Kapsamında Onaylanan Projeler

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu üyesi Ali Şekerdağ, FKA'nın "İhracat ve

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı ve Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) Yönetim Kurulu üyesi Ali Şekerdağ, FKA'nın "İhracat ve Yenilikçilik" ve "Yerelde Ekonomik Gelişme" mali destek programları kapsamında onaylanan projelerin yer aldığı listeyi imzalamadığını bildirdi.

Şekerdağ, yaptığı yazılı açıklamada, mali destek programları için Bingöl'den 41, Elazığ'dan 93, Malatya'dan 70 ve Tunceli'den 26 proje başvurusu yapıldığını belirtti.

Bingöl'den 15, Elazığ'dan 12, Malatya'dan 19 ve Tunceli'den 13 projenin onaylandığını aktaran Şekerdağ, ajansın yönetim kurulu toplantısında, projelerin teknik ve mali değerlendirmesinin bağımsız denetçilerce yapıldığının, değerlendirme komitesince incelendiğinin ve sonuçların son derece bağımsız şekilde alındığının ifade edildiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Elazığ'ın ve üyelerin haklarını korumak için kurulda bulunduğunu belirten Şekerdağ, 93 proje veren bir ilin iyi proje sayısının 12, 26 proje veren kentin iyi proje sayısının ise 13 olmasının mantıkla izah edilebilecek bir durum olmadığını savundu.

Şekerdağ, şunları kaydetti:

"Proje dağılımları, illerin geri kalmışlığına göre verilecekse sıralama Tunceli, Bingöl, Elazığ, Malatya şeklinde olmalıdır. Projelerin amacı, ihracatı teşvik etmek, istihdam yaratmak ve en önemlisi bölge kaynaklarını ekonomiye kazandırmaktır. FKA'nın 35 uzmanı, bu konuda ön görüşlerini bağımsız denetçilere bildiriyor. Bununla birlikte FKA'nın kurulları ve yönetimi var. Tüm bunlara rağmen bağımsız denetçiler tarafından bu işler oturulup kağıt üzerinde çözülecekse ne 4 ilde ajans şubesine gerek var ne de yönetim kurulu ile diğer kurullara. Tüm bu gerekçelerle, ilimizin herhangi bir haksızlığa uğramaması ve daha da önemlisi ülkemizin kıt kaynaklarının heba edilmemesi adına listeyi imzalamayı uygun bulmadım. Sonuçların bölge illeri ve tüm proje sahipleri adına hayırlı olmasını temenni ederim."

Reklam
Reklam

Muhabir: Emrah Gökmen

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: