FKA'ya Bu Yıl Için 230 Proje Başvurusu Yapıldı

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden sorumlu Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) bu yılki proje teklif çağrısına 230 proje başvurusu yapıldı.

Bingöl, Elazığ, Malatya ve Tunceli illerinden sorumlu Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) bu yılki proje teklif çağrısına 230 proje başvurusu yapıldı.

FKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ajansın sorumlu olduğu söz konusu illerde bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri desteklemek amacıyla 7 Kasım 2012'de ilan ettiği "İhracat ve Yenilikçilik" ile "Yerelde Ekonomik Gelişme" adlı iki mali destek programına başvuru kabulü geçen cuma sona erdi.

Başvuru dönemi boyunca FKA 4 il ve 37 ilçede bilgilendirme faaliyetleri yürüttü.

Reklam
Reklam

Her iki program kapsamında ajansa toplam 230 proje teklifi sunuldu. Yerelde Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı'na Bingöl'den 31, Elazığ'dan 45, Malatya'dan 17, Tunceli'den 24 olmak üzere toplamda 117 başvuru yapıldı.

İhracat ve Yenilikçilik Mali Destek Programı'na ise Bingöl'den 10, Elazığ'dan 48, Malatya'dan 53, Tunceli'den ise 2 başvuru olmak üzere 113 başvuru oldu.

Başvuru sahipleri projelerine ilişkin süreçleri, Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) ve FKA'nın "http://www.fka.org.tr/pyb/" adresli internet sitesinden takip edebilecek.

Projeler aracılığı ile ajans bölgeye 13 milyon lira kaynak aktarmayı hedeflerken, projelerin toplam yatırım miktarının ise 30 milyon lira olması bekleniyor.

Muhabir: Yeter Erdine

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: