Flat Stanley Projesiyle Gezdiği Yerleri Fotoğraflıyor

Antalyalı ilkokul öğrencisi Ada Sürücü, dünyaya yaygın olan "Flat Stanley" projesi kapsamında gezdiği tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafını çekiyor.

Antalyalı ilkokul öğrencisi Ada Sürücü, dünyaya yaygın olan "Flat Stanley" projesi kapsamında gezdiği tarihi ve doğal güzelliklerin fotoğrafını çekiyor.

Antalya'daki özel bir kolejde ikinci sınıf öğrencisi olan Ada Sürücü, yarı yıl tatilini geçirmek üzere annesi Güven Sürücü ile Trabzon'a geldi.

Dünyada yaygın bir proje olan "Flat Stanley" projesi çerçevesinde İngilizce dersinde kendi karakterini yaratan Ada, tatilinde gezdiği Trabzon'daki tarihi mekanlarda karakteriyle fotoğraf çektiriyor.

Reklam
Reklam

Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde arkeolog olarak görev yapan anne Sürücü, Flat Stanley'in İngiltere'den çıkmış bir karakter olduğunu belirterek, "Bizim kültürümüzdeki0 'Cin Ali' karakterine benzer bir karakter. 'Cin Ali tatilde, Cin Ali okulda' gibi Flant Stanley, dünyanın çok yerinde yapılıyor. Dünyanın her yerine gidiyor ve her çocuk kendi Flant Stanley'ini yaratıyor" dedi.

Kızına İngilizce dersinde bir şablon şeklinde verildiğini, herkesin kendi Flat Stanley'ini boyadığını anlatan Sürücü, "Ada, her gittiği yerde Flat Stanley ile fotoğraf çektiriyor. Fotoğraf çektirdiği yerlerin adını yazarak görüştükleri diğer ülkelerdeki okullarla internet ağı aracılığıyla paylaşacaklar. Bu ödev bir bakıma dil eğitim programını kapsıyor" diye konuştu.

Ada Sürücü ise Maçka'daki Sümela Manastırı'nda, Trabzon'un çeşitli yerlerinde son olarak da Zigana'da Flat Stanley'i ile fotoğraf çektirdiğini söyledi.

Muhabir: İbrahim Özdemir

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: