Fmf Hastaları Tbmm'de

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen yaklaşık 3 bin 500 kişilik Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF.)...

Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden örgütlenen yaklaşık 3 bin 500 kişilik Ailevi Akdeniz Ateşi (FMF.) hastalarını temsil eden 10 kişilik heyet, AK Partili Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, Düzce Milletvekili Osman Çakır ve Adıyaman Milletvekili Murteza Yetiş'i TBMM'de ziyaret ederek sorunlarını dile getirdi.

Milletvekillerine sorun ve kendi çözüm önerilerini aktaran heyet, FMF hastalığının Türkiye'de yaygın olmasına rağmen pek bilinen bir hastalık olmadığını, bu konuda çalışmaların yapılması gerektiğini dile getirdi. Heyet, ilgili kamu kuruluşlarıyla irtibata geçilerek bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmalarının başlatılması yönünde talepte bulundu.

Reklam
Reklam

Heyet daha sonra, Türkiye Halk Sağlık Kurumu'na giderek burada Kronik Hastalıklar, Yaşlı Sağlığı ve Özürlüler Daire Başkanı Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç'ı ziyaret ederek, hastalık hakkında merak ettikleri konuları sordu ve görüş alışverişinde bulundu.

Uzm .Dr. Keskinkılıç'ın kendilerine, "FMF Hastalığının özellikle tanıtımı konusunda atılacak adımlar birçok sıkıntının giderilmesinde rol oynayabilir. Ancak bu girişim de tek başına yeterli olmaz. Diğer konularında hastaların görüşleri ve talepleri doğrultusunda ortak yapılacak çalışmalar ile olumlu bir şekilde sonuçlandırılması gerekir" yönünde görüş bildirdiğini belirten grup sözcüsü Osman Elmas, şunları söyledi: "Hastalığımıza bağlı olarak yaşamış olduğumuz sıkıntılara çözüm bulmak amacıyla Ankara'da yaptığımız görüşmelerimiz beklediğimizden daha olumlu geçti. TBMM'de ziyaret ettiğimiz milletvekillerimize sorunlarımızla ilgili bir dosya sunduk. Milletvekillerinden sorunlar çözülünceye kadar konunun takipçisi olacakları yönünde söz aldık. Türkiye Halk Sağlık Kurumu'na yaptığımız ziyaret kapsamında da Uzm. Dr. Bekir Keskinkılıç'tan hastalığımız ile ilgili yeni bilgiler edindik."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz