Foça’da Hizmet Kalitesi İçin Uluslararası Sertifikasyon Talebi

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK)...

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Foça Özel Çevre Koruma (ÖÇK) Bölgesi için hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik uluslararası sertifikasyon sisteminin geliştirilmesi önerisi getirildi. Deniz kenarlarını kullanma esaslarının da kamu yararı gözetilerek yeniden düzenlenmesi talep edildi.

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından yürütülen Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında, Foça’da gerçekleştirilen “Proje Alanlarında Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Ekonomik Faaliyetlerin Belirlenmesi Çalıştayı”nın sonuçları belirginleşmeye başladı.

Reklam
Reklam

Toplantıya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yetkililerinin yanı sıra, Foça bölgesinde faaliyet gösteren su ürünleri kooperatifi, deniz motorlu taşıyıcılar kooperatifi, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve sanatkârlar odası ve özel sektör temsilcileri ile birlikte UNDP Türkiye temsilcileri katıldı. Katılımcılar toplantıda, bölgede gerçekleştirilebilecek sürdürülebilir ekonomik faaliyetlere ilişkin istek ve tavsiyelerini sundu.

Toplantıda ortaya konulan görüş ve öneriler arasında, bölgede hizmet kalitesinin arttırılmasına yönelik uluslararası sertifikasyon sistemi geliştirilmesi ve deniz kenarlarının kullanma esaslarının kamu yararı gözetilerek yeniden düzenlenmesi talepleri öne çıktı. Bölgede denetimli dalış okulları için yer belirlenerek faaliyete geçilmesi, kamu yararına spor kompleksi yapılması ve termal potansiyelin turizm amaçlı kullanılması da gelen öneriler arasında yer aldı.

Alınan talepler arasında gezi teknelerinin sayı ve taşıma kapasitesinin belirlenmesi, günübirlik gezi teknelerinin güzergâhlarının yeniden düzenlenmesi, yerel rehberlik sisteminin oluşturulması, doğa yürüyüşü ve kuş gözlem yerlerinin belirlenmesi, sağlık ve gastronomi turizmin geliştirilmesi ile birlikte, bölgede bir deniz akvaryumu yapılması da dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi, Küresel Çevre Fonu (GEF) mali desteğiyle, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü (TVKGM) ve Birleşmiş Milletler (BM) Kalkınma Programı Türkiye (UNDP Türkiye) tarafından, T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ortaklığında yürütülüyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: