Foça'da Su Altı Temizliğinde Bir Kamyon Çöp Çıktı

Dokuz Eylül Üniversitesi Su Altı Sporları Topluluğuna üye gönüllü dalgıçlar tarafından İzmir'in Foça ilçesinde su...

Dokuz Eylül Üniversitesi Su Altı Sporları Topluluğuna üye gönüllü dalgıçlar tarafından İzmir'in Foça ilçesinde su altı temizliği yapıldı.

"Amacımız sualtı ve kıyılarımızı temizlemek değil, bireyleri bilinçlendirmektir" projesi kapsamında Foça'nın küçük deniz limanında deniz temizliğine dikkat çekmek amacı ile yapılan su altı temizliği çalışmasında dalgıçların çıkardığı çöpler görenleri hayrete düşürdü. Deniz dibinden çıkarılan çöpler arasında demir parçaları, naylon poşetler, araba lastikleri, şişeler, brandalar ve kağıtların ağırlıklı olduğu görüldü. Bir kamyonet dolusu çöpün çıkması dikkat çekerken, atıklar arasında sergilenen bikinili kadın posteri beylerin ilgi odağı oldu.

Reklam
Reklam

Herkesin çevreye duyarlı olması gerektiğini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Su Altı Sporları Topluluğu Proje Sorumlusu Ufuk Akoz; şöyle konuştu: "Hepimiz emanetçiyiz; gelecek nesillere daha temiz dünya bırakmak için özellikle çevre konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. Foça küçük deniz limanında yaptığımız keşif dalışları neticesinde limanın acilen temizlenmesi gerektiğine karar verdik.Bu tür faaliyetleri İzmir'in diğer ilçelerinde de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Görüldüğü üzere su altından çıkardığımız katı atıkları herkesin görebileceği şekilde sergiledik. Burada amacımız sadece denizi temizlemek değil aynı zamanda bazı duyarsız insanların neden olduğu deniz kirliliğinin sonuçlarıyla onları yüzleştirmektir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: