Fok Badem, Bodrum'da bir balıkçı teknesine çıktı

Bodrum (AA) - Aydın'ın Didim ilçesi sahilinde yaralı bulunduktan sonra tedavi edilen ve yaklaşık 1.5 yıl önce Gökova'dan denize bırakılan Fok Badem, Bodrum'da bir balıkçı teknesinde görüldü.

Bodrum Halikarnas İskelesi yakınlarında bir balıkçı kayığının içinde görülen fok Badem'e çevredeki vatandaşlar ve balıkçılar yoğun ilgi gösterdi.Fok Badem'in üzerine çıktığı teknede balıkçılık yapan Bayram Susam, fok Badem'in kendi çabasıyla tekneye çıktığını belirterek, "Yaklaşık 1 saattir burada. Badem'i görür görmez yetkililere haber verdik" dedi. Bodrumlu Gönüllüler Derneği üyesi Filiz Dizdar ise fok Badem'e dokunulmamasını isteyerek, "Elle veya her hangi bir şekilde müdahalede bulunulmamalı" dedi.

Reklam
Reklam

Fok Badem'in Marmaris'in Bozburun beldesinde 2 balık çiftliğindeki balıkları öldürdüğü ve ağları parçaladığı iddia edilmişti. Balık çiftlikleri sahiplerinden gelen şikayetler üzerine Akdeniz foku Badem, Su Altı Araştırmaları Derneği Akdeniz Foku Araştırma Grubu üyeleri tarafından yakalanarak, Marmariste 15 metrekarelik alanda özel hazırlanmış, çevresi ağlarla örülü kafeste gözetim altına alınmıştı.