Folklör yarışmasında olaylar çıktı

ADIYAMAN (İHA) - Başbakanlık Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Halk Oyunları Federasyonu tarafından Adıyaman'da düzenlenen kulüplerarası il birinciliği seçmelerinde kurallara itiraz eden kahta forklör ekibi saha ortasına oturarak eylem yaptı.

Adıyaman Kulüplerarası Folklör İl Birinciliği kapalı spor salonunda yapıldı. Yarışmalar sırasında bir folklörcüyü gençler ve büyükler kategorisinde oynattığı iddiasıyla Kahta Belediyespor kulübü hakemler kurulu tarafından yönetmenlik gereği diskalifiye edildi. Yarışmaların sürdüğü sırada Kahta Belediyespor külübü yetkilileri saha ortasına yürüyerek hakemlere itiraz etti. Bu sırada görevliler tarafından durdurulan yönetici Osman Kartal'a destek vermek için forklör oyuncuları da sahaya indi. Sahaya gelen oyuncular hakemlere itiraz ederken, saha ortasına oturdu. Sahanın ortasında eylem yapan folklörcüler, yarışmaların devam etmesine engel oldu. Anonslar yapılarak görevliler ve polisler tarafından çıkarılmak istenen oyuncular oturma eylemlerini sürdüler. Yaklaşık yarım saat eylem yapan oyuncular, görevlilerin uğraşları sonrasında dışarıya çıkarıldı.

Reklam
Reklam

Bu arada, görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösteren folklör ekibi oyuncuları tehditler savururken, salon içinde de zaman zaman tartışmalar yaşandı. Eylemci folklörcülerin çıkarılmasından sonra yarışmalara devam edildi.