FOMGET, bölge elemelerine katılmaya hak kazandı

Büyükşehir Belediyesi’nin ünü dünyaya yayılan halkoyunları topluluğu FOMGET, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Ankara Halk...

Büyükşehir Belediyesi’nin ünü dünyaya yayılan halkoyunları topluluğu FOMGET, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği Ankara Halk Oyunları Yarışması'nda da ödülleri topladı. Antalya yöresiyle yarışmaya katılan minikler ve yine Antalya yöresiyle yarışan büyükler, stilize dalda birincilik kazanarak, bölge elemelerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye ve Başkent Ankara’yı Fransa, İsveç, Almanya, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Tayvan, Kazakistan, Avusturya, Güney Kore ve İsrail’de düzenlenen festivallerde başarıyla temsil eden, ulusal ve uluslararası pek çok ödül kazanan Büyükşehir Belediyesi Halkoyunları Topluluğu (FOMGET) yine ismini birincilik kürsüsüne yazdırdı. Türkiye Halkoyunları Federasyonu’nun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda organize ettiği Ankara Grup Elemeleri yoğun bir ilgiyle gerçekleşti. Yarışmaya Büyükşehir Belediyesi FOMGET’ten 8 ekip katıldı.

Reklam
Reklam

Minikler-stilizede Antalya, yıldızlar-gelenekselde Van, stilizede Elazığ, gençler-düzenlemesizde Van, büyükler-stilizede İzmir, Gaziantep, Trabzon ve Antalya yöreleri ile yarışan FOMGET, Türkiye’nin dört bir tarafından estirdiği Anadolu rüzgarı ile izleyenlerden büyük beğeni topladı. Minikler-stilizede Antalya, büyükler stilizede Antalya ekipleri yarışma sonunda kupayı hak ederek, bölge yarışmasına katılmaya hak kazandı. Diğer başarılı ekiplerden yıldızlar-stilizede Van ikinci, gençler-stilizede Van üçüncü, büyükler stilizede İzmir üçüncü, yıldızlar-stilizede Elazığ ise dördüncü oldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz