Footgolf Türkiye Kupası Başladı

Namık Kemal KILINÇ / SERİK Türkiye Footgolf Kupası, Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Kaya Palazzo Golf Club'te başladı. Türkiye Footgolf Derneği

Namık Kemal KILINÇ / SERİK Türkiye Footgolf Kupası, Serik'e bağlı Belek turizm merkezindeki Kaya Palazzo Golf Club'te başladı. Türkiye Footgolf Derneği tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek turnuvaya 30 sporcu katıldı.
Türkiye Footgolf Derneği Başkanı İhsan Demirel, footgolf sporunun Türkiye'ye yeni geliştiğini belirtirken, "Bu turnuva ülkemizde ilk defa resmi olarak derneğimiz tarafından düzenleniyor. Türkiye'de Türk sporcuların katılımıyla başlayan ilk Türkiye Kupası'dır. Bu oynanan turnuvalar sonucunda alınan sonuçlara göre uluslararası turnuvalarda yarışacak olan Türk milli takımını belirlenecek" dedi.
FOOTGOLF NEDİR?
Footgolf, Türkiye'de popüler bir spor olan futbol ve golfün birleşiminden oluşan bir spor. Oyun, 5 ölçüsünde bir futbol topu ile çapı 53 santimetre ve mesafe araları kısaltılmış deliklerin bulunduğu golf sahasında oynanır. Oyunun kuralları, temelde golf kuralları ile aynı. 18 delikli footgolf sahasında Her deliğin kendine özgü uzunluğu ve vuruş sayısı (par) vardır. Golf sporundan farklılaştığı bir başka nokta ise delik mesafelerinin golfe göre kısaltılmış olmasıdır. Golf sporunun aksine her hava koşulunda oyuna devam zorunludur.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: