"Fora Yelken: Akdeniz Ve Gemileri" Sergisi Açıldı

"Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" sergisi, Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonunda açıldı.

"Fora Yelken: Akdeniz ve Gemileri" sergisi, Akdeniz Üniversitesi Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Sergi Salonunda açıldı.

Serginin açılışına Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yıldıray Özbek, Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Murat Arslan, Akdeniz Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Mustafa Ünlü ile öğretim üyeleri katıldı.

Arslan, burada yaptığı konuşmada, 14 aylık yoğun bir çalışmanın ürünü olan serginin panolar, kara kalem çizimler, gemi maketleri, animasyonlar ve belgesel olmak üzere 5 bölümden oluştuğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Akdeniz'in kültürel birikimini aktaran ve tarih boyunca Akdeniz'de yelken açmış tüm gemileri sergide buluşturduklarını ifade eden Arslan, önümüzdeki dönemlerde eserlerin Avrupa ve Amerika'da da sergileneceğini söyledi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Piri Reis'in dünya haritasının 500. yılı anısına hazırlanan sergide 35 pano, 2 animasyon, 70 kara kalem çizim, 20 gemi modeli ve 1 belgesel kurgusu bulunuyor. Sergi, 2 ay açık kalacak.

Muhabir: Fatih Erel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: