Formda ve sağlıklı kalmanın 5 sırrı

Formda kalmak için yapmanız gerekenler aslında çok basit. Biraz dikkat ve sebat etmekle gerisinin geleceğine emin olabilirsiniz…

Yaz ayları geride kalmışken kışa doğru diyet ve formda kalma savaşları boyut değiştirir. Bir yaz boyunca sahillerde fit görünmek için yaptıklarınızı kış boyunca da uygularsanız ilkbahar geldiğinde etekleriniz tutuşmaz ve kilo vermek için üstün bir çaba içerisine girmemiş olursunuz.

Önemli olan şuan da kilo almamak için bikinilerden göbeğiniz çıkmaması için neye ve nasıl önem veriyorsanız onu aynen uygulamak.

Ama şu beş maddeyi aklınızdan çıkarmadan normal hayatınıza devam ederseniz hem formunuzu korursunuz hem de uzun vade de sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olursunuz.

Reklam
Reklam

İşte formda kalmanın basit 5 sırrı;

  • Herkesin artık gayet iyi bildiği gibi su tüketmek hem yaşamsal hem de fiziksel anlamda vücudumuzun yegâne ihtiyacı. Günde en az 2 litre su içerseniz hem daha fit görünmenize yardımcı olursunuz hem de cildinizin güzelliğini koruyarak daha sağlıklı bir cilde sahip olursunuz.

  • Akşamları saat 19.00’dan sonra yemek yememe kuralı da formda kalmak ve kilo vermek için uygulanabilir ve güzel bir sırdır. Böylelikle karnınızı yatmadan ağır yemeklerle doldurmamış olacaksınız ve vücudunuza yağ yakabilmesi için zaman vermiş olacaksınız.

  • Protein ağırlıklı beslenmeye özen gösterin. Protein vücudun kas sistemini güçlendirir ve kilo vermenizde bir numaralı etkenlerden biridir. Bu yüzden günlük öğünlerinizde çoğunluk olarak mutlaka protein ağırlıklı besinler tüketmeye çalışmalısınız.

  • Halsizlik ve kolay hazım için ise maden suyu, limonlu su ve ara öğünlerinizde yiyebileceğiniz ceviz ve badem gibi kuru yemişler sizi kendinize getirecektir. Enerjiniz azalmaz ise sağlıklı beslenme olayını iyiden iyiye kabullenmiş olursunuz ve diyet yaparken zorlanmazsınız.

  • Spor yapmak ise olmazsa olmazlarınız arasında olmalıdır. Bunun için ille de spor salonlarına gitmenize gerek yok. Günlük yarım saatlik yürüyüşler veya vaktiniz yok ise günlük evde yapabileceğiniz egzersizler sayesinde formda kalma ve sağlıklı beslenme düzeninizi sorunsuz bir şekilde destekleyebilirsiniz.
Reklam
Reklam