Formula 1 start aldı

MANAMA (İHA) - Formula 1'de 2006 sezonunun açılışı Bahreyn'deki Sakhir Pisti'nde yapılan antrenman turlarıyla devam ederken günün ikinci antrenman turunda Honda sürücüsü Anthony Davidson en iyi zamanı elde ederek ilk sırayı aldı.

Hafta sonunda yapılacak olan Bahreyn Grand Prix'si ile start alacak olan Formula 1 sezonunda açılış yapıldı ve heyecan antrenman turları ile devam ediyor. Sabah yapılan antrenman turlarına nazaran daha serin bir havada gerçekleşen ikinci antrenman turlarında 27 yaşındaki Honda pilotu Anthony Davidson 1 dakika 31saniye 353 saliselik derecesiyle günün en hızlı derecesine imza attı.

Reklam
Reklam

Kariyerinde 7 Dünya şampiyonluğu bulunan tecrübeli Ferrari pilotu Michael Schumacher Davidson'dan 0.398 saniye daha yavaş olarak ikinci oldu. İlk antrenman yarışlarında ilk sırayı alarak bir anda tüm dikkatleri üzerine çeken Avusturyalı 32 yaşındaki pilot Alex Wurz üçüncü, Schumacher'in Brezilyalı takım arkadaşı 24 yaşındaki Felipe Massa dördüncü, Renault adına yarışan 24 yaşındaki Dünya Şampiyonu İspanyol sürücü Fernando Alonso ise beşinciliği elde etti.

Toro Rosso takımının İtalyan sürücüsü Vitantonio Liuzzi iseyarışı 6. sırada tamamladı. Sezona iddialı giren McLaren için ise ilk gün, yaşadığı mekanik problemler nedeniyle adeta kabus gibi geçiyor. Çünkü takım araçlarda yaşanan problemleri bir türlü çözemiyor ve nedeni de tesbit edilemiyor. Sabahki yarışlarda iyi bir sonuçla yarışı tamamlayan BMW Sauber takımı adına yarışan Polonyalı test sürücüsü Robert Kubica ise 11 numaralı virajda sağ ön lastiğinin patlaması sonucu büyük sıkıntı yaşadı ancak aracın kontrolünü kaybetmeyen Kubica, aracı asfalt zeminde tutarak pit alanına götürmeyi başardı.

Reklam
Reklam

Bugün yapılan 2 antrenman turu sırasında da bolca kaza ve arıza yaşanırken bunlardan hiç birisi ciddi zararlara yol açmadı. Michael Schumacher, Kolombiyalı Mclaren pilotu Juan Pablo Montoya ve İtalyan Luizzi bu kazalarda suçlu bulunan pilotlar oldular.