Formula 1'de yağmur şoku

ŞANGAY (İHA) - Formula 1'de sezonun 16. yarışı olan Çin Grand Prix'si öncesi, Şangay Pisti'nde yapılan sıralama turlarını yağmur vurdu.

Şangay Pisti'nde pazar günkü büyük yarış öncesi sıralama turlarına çıkan pilotlar aniden bastıran aşırı yağmur nedeniyle zor anlar yaşıyorlar. Özellikle şampiyonluk yolunda büyük bir çekişme içerisinde olan Renault pilotu Fernando Alonso ve Ferrari'nin efsanevi Alman pilotu Michael Schumacher'in mücadeleleri de aşırı yağmurdan etkilendi. Cuma günü yapılan antrenman turlarında etkisini gösteren yağışlar araçların ciddi lastik problemleri yaşamalarına neden oluyor. Son dünya şampiyonu İspanyol pilot Fernando Alondo konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Herkes için çok zor bir durum. Tüm araçlarda lastiklerin aşırı ısındığını gördük. Neler olacağını, hangi lastiklerle yarışmamız gerekeceğini hepi. birlikte göreceğiz. Ancak çok zor bir karar olacak" dedi.

Reklam
Reklam

Formula 1 araçlarına lastik desteği sağlayan Michelin ve Bridgestone'un, değişim gösteren havalarda zorlandıkları daha önceki yarışlarda görülmüştü.