"Formula 1'e para var, memura yok"

ANKARA (İHA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Hükümet Formula-1 pisti için para buluyor, iş memura gelince 'yok' diyor" dedi. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan da, hükümetin enflasyon rakamlarını bahane ederek, memura 2006 yılı için yıllık yüzde 5 zam verebileceğini ileri sürdü.

Toplu görüşme destek ziyaretlerine devam eden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte SP Genel Başkanı Recai Kutan'ı ziyaret etti. Aksu, Formula 1 pisti için para bulunduğunu; ancak memurlara gelince yatırımların durma noktasına gelebileceği bahanesinin öne sürüldüğünü ifade ederek, "Eğer memurların maaşlarıyla yatırımlar duracaksa biz fedakarlık yapmaya devam ederiz. Ancak paralar yatırımlara değil, rantiyecilere gidiyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kutan ise, hükümetin enflasyon rakamlarını bahane ederek, memura 2006 yılı için yıllık yüzde 5 zam verebileceğine ileri sürdü. Hükümetin açıkladığı rakamların gerçekleri yansıtmadığına savunan Kutan, "Hükümetin şu andaki uygulamaları insan merkezli değil, tüccar zihniyetli uygulamalardır. En azından yoksulluk sınırının altında ücret alan memurların hakkı verilmelidir" şeklinde konuştu. Hükümetin ekonomi politikasının tamamen IMF'ye endeksli olduğunu ve IMF'nin de enflasyonun düşmesi için vatandaşın satın alma gücünün düşürülmesine yönelik politika izlediğini savunan Kutan, dolayısıyla hükümetin memura, işçiye, çiftçiye, emekliye hakkını vermediğini dile getirdi. En büyük zulme maruz kalan kesimin de memurlar olduğunu ileri süren Kutan, "Hükümet öyle yerlere para ayırıyor ki, hortumculara öyle para veriyorlar ki, bunların sadece onda birini memurlara verseler, memurların standardı yükselecek. Ama hükümet enflasyonu bahane gösterip memurlara 2006 yılı için yüzde 5 zam vereceklerdir. Belki bu rakam pazarlıklarla yüzde 6-7 olabilir. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki, açıklanan enflasyon rakamları gerçekleri yansıtmıyor. Enflasyonun yüzde 10'un altında bahanesini kabul etmek mümkün değil. Dolayısıyla enflasyon rakamları yanıltıcıdır. Memura hakkını verin" diye konuştu.

Reklam
Reklam