''Formula 1'in ABD'ye ihtiyacı yok''

Otomobil Sporları'nda dünyanın en fazla gelir getiren ve harcama yapılan organizasyonu olan Formula 1'in başkanı Bernie Ecclestone, F1'in Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenen grand prix'ye ihtiyacının olmadığını söyledi.

75 yaşındaki ünlü işadamı The Times'a yaptığı açıklamada, "Benim için ABD'de Grand Prix olup olmadığı farketmiyor. Amerika'dan biz ne alabiliyoruz? Sadece biraz daha fazla sinir oluyoruz. Eğer siz Amerika'da 12'yi 5 geçe "günaydın" derseniz tazminat davası ile karşılaşırsınız" dedi.

Reklam
Reklam

Amerika'dan hiç sponsor bulamadıklarını da dile getiren Ecclestone, "Televizyonlar ilgi çekmiyor. Malta'daki izleyici sayımız ABD'dekinden daha fazla. Eğer Indianapolis'te grand prix yapmak istiyorlarsa seve seve konuşmaya hazırım. Ama ben oraya bir yarışı desteklemek için gitmiyorum" diye konuştu.

Amerika için endişelenmeye gerek olmadığını belirten Ecclestone, "Onlar açık bir yarış için hiç bir zaman hazır olmadılar. Her zaman NASCAR'a büyük izleyici topladıklarını söylüyorlar ama bizim İtalya'da topladığımız seyirci kadar bile olmuyor bu izleyici sayısı" dedi.

Öte yandan F1'de yarışan araçlar ve onlara sponsor olan şirketler için ABD Grand Prix'sinin vazgeçilmez olduğu ifade ediliyor.Özellikle BMW ve Ferrari gibi lüks araç üreten şirketler için ABD'nin en büyük pazar olduğu ve bu piyasalardan vazgeçmesinin zor olduğu kaydediliyor.