Formula-1'in arsası kimin?

ANKARA (İHA) - Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul'da gerçekleşecek olan Formula-1 yarışlarının yapılacağı Otodrom pisti arsasının Mehmet Süheyh Efendi Vakfı'na ait olmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, söz konusu Kara Aliler Çiftliği arazisinin vakfın son mütevellisinin 1969 yılında istifa etmesinin ardından 10 yıllık süreçte vakfın mütevelliliği için kimsenin başvurmadığı ve arsanın Vakıflar Kanunu'nun 39. maddesine göre Vakıflar Genel Müdürlüğü idaresi altına alındığı belirtilerek şöyle denildi:
"Alanın en iyi şekilde kiralanarak değerlendirilmesi için 2886 Devlet İhale Kanunu çerçevesinde 20.05.2003 tarihinde düzenlenen ikinci ihale ile Formula İstanbul Yatırım A.Ş'ye ihale edilmiş ve teslimi yapılmıştır. Söz konusu alan daha öncesinde imarsız bir alan iken, Genel Müdürlüğü'nün uğraşları sonucu arsanın plan ve projeleri hazırlanmış Bakanlar Kurulu onayıyla turizm alanı ilan edilmiştir. İlgili firma, arazinin imar planını hazırlayarak, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'na onaylatmış, mezkur alanda inşa edilecek yapılar için Akfırat Belediye Başkanlığı'na başvuruda bulunarak, inşaat ruhsatı almıştır. Konu ile ilgili açılan dava ve yargı süreci devam etmekte olup, karar bağımsız yargı makamlarınca verilecektir."

Reklam
Reklam