Formula Future Gençlerinin Prag Başarısı

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta gerçekleştirilen UIM Dünya Formula Future Şampiyonası’na ilk kez katılan Türk Milli...

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta gerçekleştirilen UIM Dünya Formula Future Şampiyonası’na ilk kez katılan Türk Milli Takımı 11 farklı ülkenin toplam 70 sporcusunun mücadele ettiği şampiyonada, zorlu rakiplerini geride bırakarak, dünya yedinciliği ile Türkiye’ye döndü.

İstanbul Offshore Kulübü tarafından 2012 yılında Van ilinde ilk kez organize edilen Formula Future Türkiye Şampiyonası’nda beş ayrı kategoride şampiyon olan 8-18 yaş arasındaki Vanlı beş milli sporcumuz kürsüde Türk bayrağını çektirerek, kazandıkları madalyaları ile şampiyonanın ilk yılında, ilk uluslararası başarıya da imza attılar. Class 1’de Taha Kalkan, Class 2’de Muhammed İkbal Karakoyun, Class 3’te Baran Caner, Class 4’te Baran Enterilli ve Class 5’te Hakan Akdeniz’in Türkiye’nin sesini duyurduğu şampiyonada sporcularımız manevra, paralel slalom, gemici düğümü atma gibi farklı disiplinlerde elde ettikleri toplam puanla ülke sıralamasında Türkiye’yi 7.sıraya yükseltmeyi başardılar.

Reklam
Reklam

Manevra yarışlarında zorlanan takımımız paralel slalom yarışlarında başarılı olurken, Class 3 sınıfında Muhammed Baran Caner (2000) finale kalarak dünya üçüncülüğünü elde etti. Muhammed İkbal Karakoyun (2001) ise Class 2 sınıfında dünya beşincisi oldu. Puma ve Banvit’in sponsorluğunda UIM Dünya Formula Future Şampiyonası’na katılan milli sporcularımız şampiyona boyunca Rusya, Portekiz, Malezya, Almanya, Letonya, Belarus, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya ve İtalya’ya karşı mücadele ettiler. Dünya Formula Future Şampiyonas’nda birinciliği Rusya alırken Almanya ikinci, Çek Cumhuriyeti ise üçüncü oldu.

2014 UIM DÜNYA FORMULA FUTURE ŞAMPİYONASI’NA TÜRKİYE ADAY

Türkiye’nin ilk kez katıldığı şampiyonada yer alan pekçok ülke ev sahipliğini elde etmek için büyük çaba harcıyor. Türkiye’nin ilk deneyimine rağmen, elde ettiği başarılı sonuç UIM tarafından takdirle karşılanırken, İstanbul Offshore Kulübü de uluslararası organizasyon düzenlemedeki yeteneğini gençlere yönelik bu şampiyonada göstermek üzere 2014 yılındaki UIM Dünya Formula Future Şampiyonası’nın ev sahipliğine da aday oldu…

Reklam
Reklam

2013 için Rusya’nın aday olduğu şampiyona için 2014’te Türkiye’nin yanısıra Almanya’da aday olabileceğini ilan etti. 2013 UIM Genel Kurulu’nda karara bağlanacak talebe ilişkin olarak Prag’taki Türk kafilesinde yer alan Van İl Müdürü Aslan Sinir, organizasyon için devlet desteği alınabileceğini belirtti.

İstanbul Offshore Kulubü projeyi ülke tanıtımı, sporcu yetiştirilmesi ve deniz sporlarının yaygınlaştırılması adına önemli bir dinamik olarak değerlendiriyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: