Fosil Sergisi Şanlıurfa'da 5 Gün Gezilebilecek

Bilim ve Paleontoloji Derneği, Darwinizm teorisine karşılık Şanlıurfa’da fosil sergisi açtı. Urfa CITY AVM’de açılan...

Bilim ve Paleontoloji Derneği, Darwinizm teorisine karşılık Şanlıurfa’da fosil sergisi açtı. Urfa CITY AVM’de açılan fosil sergisi 5 gün gezilebilecek. Sergide ayı, eşek, balık, inek gibi birçok hayvan fosili yer alıyor.

Sergi ile ilgili açıklama yapan Bilim ve Paleontoloji Derneği Genel Başkanı İbrahim Koçak, serginin çeşitli illerde yapıldığını hatırlatarak sergi güzergah kapsamında bu günde Şanlıurfa’ya geldiğini söyledi. Vatandaşı bilgilendirmeyi amaçladığını kaydeden Koçak, fosillerin 5 gün sergileneceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Koçak şunları kaydetti: ‘’Sergide milyonlarca yıllık canlı fosili var. Bir ile 500 milyon yıllık fosillerimiz var. Amacımız canlıların bu güne kadar nasıl geldiği, kökenleri hakkında insanlara bilgi vermek. Şuanda hala derslerde canlıların tesadüf eseri ortaya çıktığı, yavaş yavaş, kademe kademe değişerek günümüze geldiği söyleniyor. Bu değişimin olup olmadığını görmemiz için fosillere bakmamız lazım. Fosillere baktığımız zaman herhangi bir değişim yok. Şu ana kadar 500 milyona yakın çıkarılmış fosil var. Değişimler gözlenmemiş. Burada şu ortaya çıkıyor. Üstün bir tasarım olduğu, bir yaratıcının olduğu ortaya çıkıyor. Yani Urfa halkının görmesini istiyoruz. Doğu’da yapılan ilk bilimsel sergi. Herkesi görmeye bekliyoruz."

Antalyalı olduğunu söyleyen Fatih Biçici, “Bu fosil sergisini ilk defa görüyoruz. Bu sergide kaldığım yerde olmayan eserleri gördüm. Gerçekten çok şahane olmuş” derken sergiyi merakla inceleyen Zeliha Yılmaz, “Ben baya merakla bakıyorum. Kendim biyolok olduğum için geçmişteki bilgilerim güncellendi. Çok güzel” ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Sergiyi gezen Gamze Dereli ise, merak ettiği konuları bulduğunu, eski hayvanların fosilleri ile ilgilendiğini söyledi. Eskiden fosillerle ilgili araştırma yaptığını dile getiren Dereli güzel ve farklı bir şey olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: