Fotofest geleneksel hale geliyor

Türkiye’de ilk kez Bursa’da düzenlenen ‘1. Uluslararası Fotoğraf Festivali (FotoFest)’, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilerek...

Türkiye’de ilk kez Bursa’da düzenlenen ‘1. Uluslararası Fotoğraf Festivali (FotoFest)’, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilerek Bursa’yı ve Bursalıları fotoğraf sanatının en güzel kareleriyle bir araya getirecek.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlenen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası’nın ana sponsorluğunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle hayata geçirilen Türkiye’nin ilk uluslararası fotoğraf festivali FotoFest’in yürütme kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti. Her yılın Eylül ayında yapılması kararlaştırılan Fotofest, halkı fotoğrafla buluşturmaya devam edecek.
Ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar, Bursa Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Taha Aydın ve Fahrettin Yıldırım, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Fotofest Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ceyhun İrgil, FotoFest Sanat Yönetmeni Merih Akoğul, BUFSAD Başkanı Utku Kaynar, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ve FotoFest yürütme kurulu üyeleri hazır bulundu.
Festival hakkında sunum yapan BUFSAD Başkanı Utku Kaynar, FotoFest sayesinde Bursa’nın ulusal ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtıldığını söyledi. ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, Hindistan, Çin ve Rusya’da fotoğraf festivalinin yapıldığını belirten Kaynar, Orta Doğu’daki boşluğu da Bursa’da düzenlenen FotoFest ile dolduracaklarını ifade etti. Festivale 41 ülkeden katılım olduğunu anlatan Kaynar, "32 sergi, 120 fotoğraf gösterisi, 6 büyük usta söyleşisi, 46 seminer, 20 teknik atölye yapıldı. Bizim önemli olan ise izleyici sayısıydı. Fransa’daki en eski fotoğraf festivali 84 bin izleyici rakamını açıklarken, bizler Bursa’da 200 bin izleyici sayısına ulaştık." dedi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festivalin benimsenmesinin önemli olduğunu ifade etti. FotoFest denildiğinde akla Bursa’nın gelmesi için her yıl düzenli bir şekilde gerçekleştirileceğini anlatan Başkan Altepe şunları kaydetti: "Festivalin maliyeti az olmasına rağmen etkisinin büyük olacağına inanıyoruz. Bursa büyük bir kenttir. Belediyelerimiz, kurumlarımız gereken desteği verecektir. Şehrin tanıtımı artıkça, ticareti de artacak, ekonomisi canlanacak, markalaşma süreci de hızlanacaktır. Bursa ülkenin gündemine gelmiş olacak. Fotofest’in kentle özdeşleşmesini istiyoruz."
Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala ise, etkinliğin geleneksel hale getirilerek her yıl düzenlenmesinin Bursa’ya büyük değer katacağını ifade etti. Festivalde Hanlar Bölgesi’nin kullanıldığını, ancak akşam saatlerinde çarşı kapılarının kapalı olduğunu hatırlatan Pala, kapıların açılması gerektiğine değindi.
BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük yaptığını ve festivale sahip çıktığını dile getirdi. Etkinliğin her sene yapılmasının tanınırlığı ve devamlılığı sağlayacağını söyleyen Parseker, festivalin her sene çıtayı yükselterek yoluna devam etmesi gerektiğini belirtti. Parseker, BTSO’nun gereken desteği her zaman vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

"DÖNÜŞÜMÜNÜ ALACAĞIZ"
Fotofest Yürütme Kurulu üyesi Dr. Ceyhun İrgil ise, festivalin ekonomik bütçesiyle kentin tanıtımına büyük katkı sunduğunu dile getirdi. Elde edilen fotoğrafların kamu kurumu binalarına asılacağını da hatırlatan İrgil, her yıl düzenlenecek olan festivalle kentin fotoğraf başkenti olabileceğini kaydetti. FotoFest sanat yönetmeni Merih Akoğul, Bursa’nın ve Türkiye’nin tanıtımında futbolun dışında en uygun etkinliğin fotoğraf sanatı olduğunu söyledi. Hızlı ve akışkan bir yöntem olduğunu belirten Akoğul, “Dünyanın en önemli fotoğraf sanatçıları Bursa’ya gelerek kenti kareledi. 2-3 sene içerisinde biz bunların dönüşümünü alacağız. İstanbul’daki fotoğraf tutkunları, Bursa için ‘helal olsun’ diyor. İstanbul dışında Anadolu kentlerine haksızlık yapıldığını Bursa tarafına geçtiğimde daha iyi anladım. Bu etkinlik daha iyi anlaşıldığında ne kadar önemli ve büyük bir iş yapıldığı ortaya çıkacaktır” şeklinde konuştu.
Ziyaretin sonunda BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker’e festivale verdikleri katkılarından dolayı plaket verilirken, ulusal yarışmada birinci olan fotoğraf karesi hediye edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz