FotoFest ödülleri sahiplerini buldu

‘1. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nde (FotoFest) ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri...

‘1. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali’nde (FotoFest) ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve BUFSAD işbirliğiyle düzenlenen, Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret Borsası ana sponsorluğunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destekleriyle hayata geçirilen, Türkiye’nin ilk uluslararası fotoğraf festivali FotoFest, görkemli bir ödül törenine sahne oldu.
Ertuğrulbey Meydanı FotoFest açık hava sahnesinde gerçekleştirilen törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, yarışmalarda dereceye giren fotoğraf sanatçılarına ödüllerini verdi.
Bursa’nın, pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını söyleyen Başkan Altepe, FotoFest sayesinde çok sayıda fotoğrafçının Bursa’nın güzelliklerini fotoğraflama imkanı bulduğunu söyledi. FotoFest’in, Bursa’ya renk kattığını ifade eden Başkan Altepe, “Sanat dolu bir haftada Bursa’da bir ilki daha başlattık. Bursa’nın caddeleri ve semtleri fotoğraflarla doldu taştı. Dünyanın güzelliklerini yansıtan güzel eserler burada sergilendi. Bursa’nın güzellikleri de fotoğrafçıların karelerinde dünyaya yayılacak.” diye konuştu.
Türkiye’nin ve dünyanın önemli fotoğrafçılarını Bursa’da buluşturan FotoFest’in Yürütme Kurulu Üyesi ve Bursa Kent Konseyi Fotoğraf İmece Çalışma Grubu Başkanı Ceyhun İrgil, FotoFest’te fotoğrafın galerilerden sokaklara çıktığını söyledi. İrgil, 10 yıldır düşledikleri bir hayalin gerçek olduğunu dile getirdi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAFIN MAKUS TALİHİ DEĞİŞTİ
Fotoğrafların, Türkiye’nin diğer illerinde de gezici olarak sergileneceğine dikkati çeken İrgil, şunları söyledi: “Fotoğrafı halkla buluşturalım istedik, sokağa çıkardık. 6 ay boyunca sergiler izlenime açık kalacak ve sonra talepler doğrultusunda diğer illerde sergilenecek. Fotoğraf, gerçekle en ilişkili sanattır. Eğer fotoğraf olmasaydı, hayat dedikodudan ibaret olurdu. Oysa, fotoğraf sayesinde konuşulanlar, söylenenler görsel olarak destekleniyor. FotoFest ile fotoğrafın Bursa’daki makus talihi değişti.”
BUFSAD Başkanı Utku Kaynar da FotoFest sayesinde hayatının en mutlu haftasını geçirdiğini anlatarak, “Bir hayal kurduk ve gerçek oldu. Bursa, artık fotoğrafın başkentidir. Bu, bizlerin ve bütün Bursa’nın, Bursalıların başarısıdır, bir emek zaferidir. Şunu da gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki BUFSAD, artık Türkiye’nin en iyi fotoğraf derneğidir.” dedi.
Konuşmaların ardından, ulusal ve uluslararası yarışmalarda eserleri dereceye giren fotoğrafçılara ödülleri takdim edildi. FotoFest ödül töreni, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Reklam
Reklam

YARIŞMALARIN SONUÇLARI
Uluslararası Fotoğraf Yarışması
1. Orhan Köse (Türkiye) - Fiap Altın Madalya ve 4 bin Euro para ödülü.
2. Nimai Chandra Ghosh (Hindistan) - Fiap Gümüş Madalya ve 2 bin Euro.
3. Berker Dalmış (Türkiye) – Fiap Bronz madalya
Mansiyon ödülleri – Egemen Ergin (Türkiye)
Kemal Kaya (Türkiye)
Osman Önder (Türkiye)
Tahir Özgür (Türkiye)
Ahmet Fatih Sönmez (Türkiye)
Mehmet Çakır (Türkiye)
Bursa Kent Konseyi Özel Ödülü – Ali Mermertaş (Türkiye)
Jüri Özel Ödülü – Hui-Ling Fan (Tayvan)
Ulusal Fotoğraf Yarışması
1. Osman Önder (Bursa)
2. Fatma Filiz (Bursa)
3.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz