Fotoğraf Yarışması’na rekor başvuru

6 yılda 1237 kişinin 6726 eserle katıldığı fotoğraf yarışmasının 7’ncisi için son başvuru tarihi 14 Ekim.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kocaeli TV’de yayınlanan “Ajans 9” adlı programa konuk oldu. Ersin Karaca’nın sunduğu programda Başkan Danışmanı Polat, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Fotoğraf Yarışması hakkında bilgiler verdi.

DÖRT MEVSİM KOCAELİ

Başkan Danışmanı Polat, “Fotoğraf Yarışması’nı, 2005 yılından itibaren aralıksız olarak gerçekleştiriyoruz. Kocaeli Amatör Fotoğrafçılar Derneğimiz ve Fotoğraf Federasyonuyla beraber organize edilen bir yarışma. Bu yarışmadaki ana gayemiz Kocaeli fotoğraflarının çekilmesidir. Ana sloganımız da ‘Dört Mevsim Kocaeli’dir. Ulusal fotoğraf yarışması olmasına rağmen bazı ülkelerden de katılımcı oldu. Almanya, Polonya, Hindistan, Tataristan’dan, Hollanda’dan katılan yarışmacılar var” dedi.

Reklam
Reklam

KOCAELİ’DEKİ GÜZELLİKLERİ TANIMA FIRSATI

Kocaelililerin İzmit’in merkezine hapsolmak yerine İzmit’in çevresindeki güzellikleri görmeleri gerektiğini belirten Polat, “Mesela Kandıra’daki, Kefken’deki, Kerpe’deki güzellikleri sadece yaz aylarında 2-3 aylık zamanlarda değil oradaki mevsimin her zamanki güzelliğini yaşama fırsatı bulmalı. Çünkü fotoğrafa meraklı vatandaşımız bölgede geziyor. Ve bu bölgedeki güzellikleri vatandaşlarımızla paylaşıyor. Bu açıdan gerçekten Kocaeli küçük bir coğrafyada her şeyin bulunabildiği ender illerden bir tanesi” ifadelerini kullandı.

SON BAŞVURU TARİHİ 14 EKİM

Yarışmaya son başvuru tarihinin 14 Ekim olduğunu belirten Polat, “Çocuklarımızın, öğrencilerimizin, gençlerimizin herkesin, çevresine fotoğrafçı gözüyle bakıp yarışma şartları altında o fotoğrafları buraya göndermesini bekliyoruz. 6 yıldır hiç aksamadan tarihlerimizi bir bir uyguladığımız yarışmadır. Bu nedenle federasyondan bu konuda özel övgüler ve özel tebrikler alıyoruz. Jüri üyelerimizi yarışmayı ilan ettiğimiz tarihten itibaren yani bir yıl öncesinden ilan ediyoruz. Jürilerimizin tamamı il dışındaki fotoğraf sanatçısı yani uluslararası fotoğraf sanatçısı arkadaşlarımızdan oluşuyor. Bunun haricinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi temsilcisi olarak ben katılıyorum. Ayrıca KASK temsilcisi katılıyor. Kocaeli fotoğraf sanatçısı yönünden de çok zengin bir ilimiz. Şu anda dünyanın birçok yerinde çektiği fotoğraflarla derece alan birçok vatandaşımız var. Kocaeli Üniversitesi’nde fotoğraf bölümü olması ve iyi bir fotoğraf gözüne sahip olan vatandaşların olması da buna etkendir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

6 YILDA 1237 KİŞİ 6726 ESERLE KATILDI

Yarışmaya katılım formlarının tüm fotoğrafçılara dağıtıldığını söyleyen Başkan Danışmanı Polat, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi’nden sağlayabilirler. Ayrıca internet sitemizden alabilirler. Ekim ayında jürinin kararını açıklıyoruz. O karardan sonra 2012 yılının başında 8. Fotoğraf yarışmasını ilan edeceğiz. Bu güne kadar 1237 kişi 6726 eserle katıldı. Fotoğraf yarışmasına katılan eserler katalog şeklinde paylaşıyoruz. Fotoğraf yarışmasındaki eserler burada yapılan hizmetlerin geleceğe taşınmasını sağlıyor. 14 Ekim’de başvurular son bulacak, 29 Ekim’de seçici kurul toplantısı yapılacak. Sonuç bildirimi 1 gün sonra yapılıyor. 31 Ekim’de de kamuoyu paylaşmasını yapıyoruz. 9 Aralık tarihi sergilenme tarihimizdir. Ayrıca sergilenen fotoğrafları geri gönderme tarihimiz de 23 Aralık’tır. Fotoğraf yarışmasının diğer bir kazanımı da çevremize daha bir alıcı gözle bakmamızı sağlamasıdır”

Bülten No: 1661

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz