Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi’nden Deprem Sergisi

Van’da depremin birinci yıldönümü programları kapsamında ‘Fotoğrafçı çocuklar atölyesi’ tarafından bir sergi düzenlendi.Fakı Teyran Parkı’nda...

Van’da depremin birinci yıldönümü programları kapsamında ‘Fotoğrafçı çocuklar atölyesi’ tarafından bir sergi düzenlendi.

Fakı Teyran Parkı’nda düzenlenen sergiye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Amaçlarının insanların dikkatini afetlere çekmek olduğunu belirten Selim Yıldız adlı fotoğrafçı, bu nedenle böyle bir sergi açtıklarını söyledi. Yıldız, “Yaşadığımız bu coğrafyada bundan sonra yapılan evlerin, binaların, kentlerin, şehirlerin aklımıza gelebilecek bütün yapıların daha sağlam, afetlere dayanıklı hale getirmek için böyle bir proje hazırladık” dedi.

Reklam
Reklam

Sergiyi açarken insanların depremde yaşadıkları acıların tazeleneceği konusunda tartışma başlattıklarını ifade eden Yıldız, “Sergiyi hazırlayan altı arkadaşımızla bir araya gelerek ‘Acaba biz insanların acılarını tazeliyor muyuz?’diye çok düşündük. Neticede şu sonuca vardık. Acı unutulursa afetlerde unutulur. Bu coğrafyada her 40-50 yılda bir afetler meydana geliyor. İnsanlarımız, kurumlarımız, yetkililerimiz afet konusunda çok duyarsız davrandıkları için bu konuya da dikkat çekmek istedik” ifadelerini kullandı.

Sergide, 40 fotoğrafçıya ait yaklaşık 70 fotoğrafın bulunduğunu belirten Yıldız, serginin ek zamanlarda İstanbul, Diyarbakır ve Van’da sergilendiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: