Fotoğrafçılar İzmir'de Bir Araya Geldi

Türkiye'deki fotoğrafçılar odaları başkanları, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) organizasyonuyla İzmir’de buluşup sorunlarını...

Türkiye'deki fotoğrafçılar odaları başkanları, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) organizasyonuyla İzmir’de buluşup sorunlarını konuştu.

Seslerini duyurmak için toplanan fotoğrafçılar, ülkenin dört bir yanına kurulan foto kabinleriyle, vesikalık fotoğraf çekme haklarının ellerinden gittiğini savunarak, birlikte hareket etme kararı aldı.

Fotoğrafçılara destek vermek için toplantıya katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili ve İESOB eski Başkanı Mehmet Ali Susam da, oda başkanlarını Ankara’ya davet etti ve sorunlarını meclis kürsüsünden yapacakları basın toplantısıyla da duyurabileceklerini belirtti.

Reklam
Reklam

İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, foto kabinlerin mesleklerine zarar verdiğini söyleyip, bu birimlerin kapatılması gerektiğini savundu.

İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi Ali Aydoğan ise, sorunlarını anlatmak için yürüyüş, basın açıklaması, miting dahil olmak üzere her yola başvuracaklarını aktardı. Aydoğan, "Teknoloji zaten mesleğimizi vurdu. Market Yasası çıkmadı. Makine satamıyoruz, marketlerden satın alıyor herkes. Vesikaları da foto kabinler aldı. Malzeme satarak zaten para kazanamıyoruz. Gelin-düğün-vesikalık dışında bir olanağımız da kalmadı. O nedenle vesikalık fotoğraf bizim için çok önemli. Sadece İzmir’de 600 fotoğrafçı üyemiz var. Bu gidişle on tane bile kalmayacak. Bu meslek artık bizi doyurmuyor. Bir de bu foto kabinler sürerse, on tane bile kalmayacağız" diye konuştu.

İstanbul Fotoğrafçılar Odası Başkanı Saffet Kayhan ise, Türkiye genelinde başlatacakları birlik ve seslerini duyurma hareketini, İzmir’den başlattıklarını ifade etti.

Kayhan, 27 Şubat’ta da İstanbul’da toplanacaklarını açıklayarak, “Türkiye’deki fotoğrafçılar ve esnaf teşkilatı 2000’li yıllardan bu yana sürekli düşüşe geçti. Nedeni; bizim örgütsüz yapımız ve yasadaki eksikliklerin giderilmemiş olması. Türkiye çapındaki hareketimizi İzmir’den başlatıyoruz. Biz varız ve birlik olacağız” dedi.

Reklam
Reklam

CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam ise, “Her türlü iş ve eyleminizde yanınızdayım. Mutlaka bir eylem planınız vardır. Ancak isterseniz sizi Ankara’ya bekliyorum. Misafirim olun. Basın toplantısı yapalım. Tüm parti gruplarını birlikte ziyaret edelim. Tüm Türkiye’ye ses verelim. Şu gün deyin, grup başkan vekillerini arayıp randevu alıp, dosyalarınızı verelim. Ardından meclis kürsüsünden basın açıklamamızı yapalım” çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: