Fotoğrafları Bakıra Işliyor

Erzincan'da yaşayan ressam İhsan Parlar, fotoğrafları gravür tarama tekniğiyle bakır tabaklar üzerine işleyerek farklı eserler ortaya koyuyor.

Erzincan'da yaşayan ressam İhsan Parlar, fotoğrafları gravür tarama tekniğiyle bakır tabaklar üzerine işleyerek farklı eserler ortaya koyuyor.

Yeraltı Çarşısı'ndaki iş yerinde çalışmalarını sürdüren 45 yaşındaki Parlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, baba mesleğini 30 yıldır devam ettirdiğini söyledi.

Fotoğrafları gravür tarama tekniği kullanarak çelik uçlu bıçakla bakır tabakların üzerine işlediğini anlatan Parlar, sipariş üzerine çalıştığını belirtti. İki çocuğuna da mesleğini öğrettiğini ifade eden Parlar, "Çalışmalarımız genelde arz-talep olarak Erzincan bakırı üzerine" dedi.

Reklam
Reklam

Mesleğinin, sabır ve özveri isteyen zahmetli bir iş olduğunu anlatan Parlar, bugüne dek birçok ünlünün fotoğrafını ve resmini bakıra işlediğini belirterek, "Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birçok bürokrat ve sanatçının fotoğraflarını, resimlerini çalıştım. Çalışmalarımı farklı ebatlarda, farklı objelerde yapabiliyorum" diye konuştu.

Eserin ebatına ve fotoğrafta yer alan kişi sayısına göre çalışma süresinin 1 ile 10 gün arasında değiştiğini anlatan Parlar, fiyatların ebatına göre 70 liradan başlayıp 200 liraya kadar çıktığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Barış Yalçınkaya

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz