Fotokopi rekabeti çiftçiye yaradı

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde Doğrudan Gelir Desteği müracaatı için banka kuyruğunda bekleyen çiftçilere, esnaf rekabete başlayınca fotokopi hizmeti ücretsiz hale geldi.

Sarıgöl'de çiftçiler, 2005 yılı için doğrudan destekleme müracaatları nedeniyle Ziraat Odası önünde toplandı. Fotokopi için oda binası ile kırtasiyeler arasında adeta mekik dokuyan çiftçilere kolaylık olsun diye kitapçılar fotokopi cihazlarını oda hizmet binasının önüne taşıdı. Kendi aralarında dosya ve içeriği dahil olmak üzere sabah saatlerinde 3 YTL'ye fotokopi çeken kırtasiyeciler, rekabet olunca fiyatı daha sonra 2.5 YTL'ye düşürdü.

Reklam
Reklam

Kırtasiyeler arasında rekabet giderek kızıştı ve kırtasiyecilerden Barış Yılmaz, "Rekabet öyle olmaz böyle olur" diyerek çiftçilerin dosyalarını ve içeriğini bedava çekmeye başladı. Fotokopi makinesinin üzerine ve standının üzerine 'Bedava' yazısı asarak tüm çiftçilere ücretsiz fotokopi hizmeti veren Yılmaz, "Sabahtan üçümüz anlaştık.

Aynı fiyata fotokopi çekiyorduk. Öğleden sonra diğer arkadaşlar fiyatlarda indirim yaptı. Ben de 'Rekabet öyle olmaz böyle olur' diyerek tüm dosyaları ve içeriğini bedava çekmeye karar verdim. Bu, ilçede son çiftçi kalana kadar devam edecek. Halka hizmet nasıl olurmuş görsünler" diye konuştu.