Frankfurt Belediye Başkanı Feldmann'dan ETO'ya Ziyaret

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Harun Karacan'ı ziyaret etti.

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı (ETO) Harun Karacan'ı ziyaret etti.

ETO Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette konuşmasını Almanca yapan Başkan Karacan, ETO'nun yerelden evrensele uzanan global bir vizyona sahip olduğunu söyledi.

ETO'nun vizyonunda Almanya'nın özel bir öneme sahip olduğunu anlatan Karacan, şöyle konuştu:

"Almanya ürün çeşitliliği bakımından ihracatta Eskişehir'in en önemli partnerlerinden biridir. Bu sürecin gelişerek devam etmesi için ticareti kolaylaştırıcı önlemler alınmalıdır. Bunların başında da iş adamlarımıza vize muafiyeti getirilmelidir. Frankurt'u bizim için anlamlı kılan diğer şey ise Frankfrut'ta yetişen Eskişehirlilerdir. Avrupalı Eskişehililer Derneği çatısı altında faaliyetlerini sürdüren hemşehrilerimiz ile ilişkilerimizi en üst düzeyde tutuyoruz."

Reklam
Reklam

-"İşbirliğini pekiştirmek istiyoruz"-

Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann da, Başkan Karacan'ın konuşmasını Almanca yapmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

ETO'yu Frankfurt'ta ağırlamak istediklerini belirten Feldmann, şöyle devam etti:

"Ticari faaliyetlerimiz iki kente de faydalı olacaktır. Sizin ticari alanda yaptığınız 65 milyon Avro ihracatı, umarım birlikte çalıştığımız zaman daha da yükselteceğiz. Zaten herkesin bildiği gibi, Alman şirketleriyle Eskişehir'deki firmaların büyük bir işbirliği var. Biz bunu daha da pekiştirmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından, ETO Başkanı Karacan, Peter Feldmann'a lüle taşından yapılmış satranç takımı hediye etti.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: