Fransa attı, kapandı, finale kanatlandı: 1-0

Fransa, Umtiti'nin kafa golüyle öne geçtiği maçta iyi bir savunma anlayışı ortaya koyarak Dünya Kupası finaline yükseldi.

2018 Dünya Kupası yarı final mücadelesinde Fransa ile Belçika karşı karşıya geldi. Samuel Umtiti'nin golü, Fransa'ya 1-0'lık galibiyeti ve Dünya Kupası finalini getirdi.

Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez, Thomas Meunier'in cezası nedeniyle forma giyemediği müsabakada sistemini değiştirmedi ama Moussa Dembele'yi sahaya sürdü. Tottenham'lı oyuncu son derece etkisiz oynadığı maçta 60 dakika oynayabildi. Fransa ise tam kadro sahadaydı.

Müsabakanın ilk yarısında daha etkili olan taraf Belçika gibi göründü ama Fransa, kompakt bir şekilde savunduğu rakibine net fırsatlar yaratma şansı vermedi.

Reklam
Reklam

İkinci yarıda ise farkı bir köşe atışı belirledi.

Attılar, kapandılar

Karşılaşmanın 51. dakikasında Griezmann'ın sağdan ceza sahasına doldurduğu topa iyi yükselen Umtiti, Fellaini'den önce kafayı vurarak Horozlar'ı 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Müsabakanın kalan dakikalarında savunmaya ağırlık veren Fransa, Belçika'nın yetenekli hücum oyuncularına alan vermemeye çalıştı.

Belçika, Hazard, De Bruyne, Chadli ve oyuna sonradan dahil olan Mertens'le rakip ceza sahasında pozisyonlar yakalamaya çalıştı ama Varane - Umtiti ikilisiyle sağlam duran Fransız savunması, rakibine şans tanımadı.

Müsabakanın kalan dakikalarında disiplinli savunma anlayışını sürdüren Fransa sahadan 1-0'lık zaferle ayrıldı ve 2018 Dünya Kupası finaline yükselmeyi başardı.

Üçüncü defa final

Fransa'nın Dünya Kupası finalindeki rakibi Hırvatistan ile İngiltere arasında oynanacak maçla belli olacak.

Belçika ise üçüncülük maçına çıkacak.

Böylelikle Fransa, tarihinde üçüncü kez Dünya Kupası'nda final oynamaya hak kazandı. Horozlar 1998'de şampiyonluğa ulaşırken, 2006'da ise İtalya'ya penaltı atışlarıyla kaybetmişlerdi.

Reklam
Reklam