Fransa olağanüstü hali EURO 2016 için uzatmak istiyor

Başbakanı Manuel Valls, Paris saldırıları sonrası ülkede ilan edilen olağanüstü hali, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı da kapsayacak şekilde Temmuz ayı sonuna dek uzatmak istediklerini açıkladı. Uzatma için parlamentonun onayı gerekiyor.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkede Paris saldırıları sonrası ilan ettiği olağanüstü hali, Avrupa Futbol Şampiyonası'nı (EURO 2016) da kapsayacak şekilde Temmuz ayı sonuna dek uzatmak istediklerini açıkladı.

Manuel Valls buna gerekçe olarak, Fransa'nın hala "olağanüstü düzeyde bir terör tehdidi" ile karşı karşıya olmasını gösterdi.

Süresi 26 Mayıs'ta dolacak olağanüstü halin iki ay daha uzatılması için parlamentonun onayı gerekiyor.

Fransa'da olağanüstü hal, 13 Kasım'da 131 kişinin öldüğü Paris saldırılarının ardından ilan edilmişti.

Reklam
Reklam

Saldırıların düzenlendiği yerler arasında, EURO 2016'nın açılış ve final maçlarının da oynanacağı Stade de France da vardı.

Olağanüstü hal ile güvenlik güçlerine ek yetkiler veriliyor.

Fransız güvenlik güçleri kalabalık grupların kontrolü için daha sert tedbirler uygulayabiliyor ve şüphelileri ev hapsine alabiliyor.

51 maç oynanacakTürkiye dahil 24 takımın katılacağı EURO 2016, 10 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Turnuva boyunca Fransa'da toplam 51 maç oynanacak.

Karşılaşmaları izlemek üzere yaklaşık 2 buçuk milyon kişinin Fransa'ya gitmesi bekleniyor.

EURO 2016 nedeniyle Fransa'da gerek karşılaşmaların oynanacağı stadyumların çevresinde, gerekse de taraftarlar için oluşturulacak özel bölgelerde olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.