‘Fransa, Ortaçağ Avrupa’sına geri dönmüştür’

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını inkar edenlere...

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, ‘Ermeni soykırımı’ iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezası öngören tasarının kabul edilmesini, “Fransa, Ortaçağ Avrupa’sına geri dönmüştür, yeni bir karanlık döneme imzasını atmıştır.” sözleriyle değerlendirdi.
Türk Tarih Kurumu eski Başkanı, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Fransa Milli Meclisi tarafından, ‘Ermeni soykırımı' iddialarını inkar edenlere para ve hapis cezasını öngören yasa tasarısının kabul edilmesini değerlendirdi. Tasarının Meclis’ten geçmesinin yasalaştığı anlamına gelmediğini söyleyen Halaçoğlu, “Senatodan da geçmesi gerekiyor ki 22 Şubat’a kadar da Senato’dan bunun geçmesi lazım. Bu döneme kadar konuyla ilgili ciddi çalışma yapmamız gerekiyor.” dedi.
Tasarının kabul edilmesinin Fransa’da da büyük tepki toplayacağını kaydeden Halaçoğlu, “Çünkü bu araştırma özgürlüğünü de ortadan kaldıran, araştırdığınız bir konuyu kamuoyuna sunamayan bir anlayışı getiriyor. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. Bu durum Fransa’nın Ortaçağ Avrupa’sına dönmesi anlamına gelir. Türkiye’nin de, Fransa’nın da, başka ülkelerin de bunu reddetmesi gerekir.” diye konuştu.
Kabul edilen tasarının konuyla ilgili konuşmayı ve araştırma yapmayı engellediğini belirten Halaçoğlu, şunları dile getirdi: “Bu kanunlaşırsa, yarın Avrupa Birliği’nin herhangi bir ülkesinde yapacağınız bu tür konuşmalarda aynı şekilde sizi mahkum edecek bir hüviyet taşıyor. Emsal teşkil eder.”
Bir fikrin yasaklanmasının içinde bulunduğumuz devire uymayan bir yaklaşım olduğunun altını çizen Halaçoğlu, “Bu yasa düşünce özgürlüğüne, insan haklarına, ifade özgürlüğüne karşıdır. Bunu başka türlü adlandırmak söz konusu değil. Fransa, bana göre yeni bir karanlık döneme imzasını atmıştır.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz