"Fransa, tarihine kara leke çaldı"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Parlamentosunun sözde Ermeni soykırımını inkarı suç sayan yasa tasarının kabul etmesiyle Fransa tarihine ve demokrasisine kara bir leke çaldığını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ankara'yı Esenboğa Havalimanına bağlayan Turgut Özal Bulvarının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Fransa Parlamentosunun dün kabul ettiği yasa tasarısını değerlendirdi.

"AKIL TUTULMASI GİRDABINA GİRENLER VAR" Vatandaşların taşıdığı "Fransa akıllı ol", "Fransa aklını başına al" yazan dövizlere işaret eden Erdoğan, "İnanıyorum sizler de özgürlük ve demokrasi yolunda bir mücadeleden yanasınız ama bu özgürlük mücadelesini dünyada hala anlayamayanlar var. Özgürlük mücadelesini anlamada, maalesef bir akıl tutulmasına, ne yazık ki şu anda akıl tutulması girdabına girmiş olanlar var.

Reklam
Reklam

İşte Fransadaki siyasetçilerin bir kısmı ne yazık ki buna tutuldu" diye konuştu.

Erdoğan, Fransa Parlamentosunun, dün ülke tarihine, demokrasi tarihine ve özgürlüklere kara bir leke çaldığını vurgulayarak,"Zira bir taraftan Türkiye'ye, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesiyle ilgili akıl vermeye çalışacaksın, öbür taraftan da kalkıp ifade özgürlüğünün önünü keseceksin. Bunu anlamak, anlatmak mümkün değil" dedi.

"TÜRK VATANDAŞLARINA GÖREV DÜŞÜYOR" Erdoğan, TCK'nın 301. maddeyle ilgili olarak bu kadar açık konuştuklarını belirterek, Türkiye'ye akıl vermeye çalışanların önce bu aklı kendilerine saklaması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan, "Fransa'da yaşayan 500 bin Türk vatandaşının konumunun da en az oradaki Ermeniler kadar güçlü olması gerektiğini, bunun için kendilerine de Fransa'da yaşayan Türk vatandaşlarına da görev düştüğünü" belirtti.

Erdoğan, "Artık, kimse birbirine karşı sorumsuz değildir. Herkes sorumluluğunu gayet iyi bilecek. Bunu Fransa da bilecektir, Türkiye de bilecektir. Şunu iyi bilmemiz lazım ki, Türkiye ile Ermenistan arasında bir sorun varsa, üçüncü bir ülke durumdan vazife çıkarmak suretiyle gelip de böyle bir yanlışın içerisine lütfen girmesin."

Reklam
Reklam