Fransa yeni operasyona hazırlanıyor

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki asker sayısını arttırmaya karar verdiğini duyurdu.

Ankara - Hollande yaptığı açıklamada, bölgedeki asker sayısını acil bir kararla birkaç gün içinde iki katına çıkaracaklarını belirtti. Ülkedeki insani duruma değinen Hollande, Fransa'nın yaşanabilecek insani bir felaketi önlemek için hazır olduğunu da kaydetti.

Fransız Cumhurbaşkanı, ülkesinin tek amacının insan hayatını kurtarmak olduğuna vurgu yaparak, hükümetin, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki gelişmelerle ilgili gelecek hafta parlamentoda bilgi vereceğini ifade etti.

Öte yandan, Fransa'nın hali hazırda 650 askerinin bulunduğu Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristiyan ve Müslüman gruplar arasında çıkan çatışmalarda ölü sayısı 105'e çıktı.

Reklam
Reklam

Yaşanan gelişmeler üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi gerekli önlemleri alması konusunda yetki verdi.

Fransa tarafından Konsey'e sunulan ve oybirliğiyle kabul edilen kararda, MISCA'daki asker sayısının 3 bin 500'e çıkarılmasına ve Fransa'nın geçici bir süreyle MISCA'ya askeri destek vermesine de onay verildi. Fransa'nın MISCA'ya bin askerle destek vermesinin beklendiği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: