Fransa'da katliam gibi kaza: En az 42 ölü

Fransa'nın güneybatısında bir yolcu otobüsüyle kamyonun çarpışması sonucu en az 42 kişi hayatını kaybetti. Otobüsteki yolcuların büyük kısmının tatile giden emekliler olduğu bildiriliyor.

Bordeaux'nun 57 kilometre doğusunda yer alan Gironde bölgesindeki Puisseguin kasabasında bir kamyonla otobüsün kafa kafaya çarpıştığı ifade edildi. Kazada 42 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı.

Fransız haber ajansı AFP'ye bilgi veren itfaiye görevlileri hayatını kaybedenlerin büyük kısmının otobüs yolcuları olduğunu, kamyon şöförünün de kazada öldüğünü söyledi. Her iki aracında çarpışmanın etkisiyle alev aldığı belirtiliyor.

Sud Ouest gazetesi, otobüsteki yolcuların önemli kısmının tatile giden yaşlı kişiler olduğu ve kazadan sadece 5 kişinin sağ kurtulabildiği bilgisini geçti.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 50 kişilik, yaşlı bir turist kafilesi taşıyan otobüsün güneydeki Landes bölgesine gittiği belirtildi. Kazanın, bölge halkı tarafından "tehlikeli" olarak tanımlanan bir virajda gerçekleştiği bildirildi.

HOLLANDE: TRAJEDİ

Kazadan Atina ziyareti sırasında haberdar olan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, yaşanan trajediden büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

33 YILIN EN KÖTÜSÜ

Fransa'da bu sabah meydana gelen kaza, 1982 yılından sonra yaşanan en büyük trafik kazası olarak kayıtlara geçti. 1982 yılında Cote-d'or'da meydana gelen kazada 44'ü çocuk olmak üzere, 53 kişi hayatını kaybetmişti.

Anahtar Kelimeler: