Fransa'da Odemwingie rüzgarı

Fransa Birinci Futbol Ligi Ligue 1'in ikinci haftası, oynanan on karşılaşma ile tamamlanırken, Lille'in Nijeryalı oyuncusu Peter Odemwingie haftaya damgasını vuran isim oldu.

Fransa Ligi'nin ikinci haftası geride kalırken, haftanın en farklı skorunu Lens'i kendi evinde 4-0 mağlup eden Lille elde etti. Lille'de Nijeryalı yıldız Peter Odemwingie karşılaşmanın 33, 56 ve 67. dakikalarında rakip takım ağlarını havalandırarak hem takımını farklı galibiyete taşıdı hem de Fransa Ligue 1'de 2006-2007 sezonunun hat-trick yapan ilk futbolcusu oldu. Lille adına karşılaşmanın diğer golü ise, 13. dakikada Mathieu Bodmer'den geldi. Lens'te Sidi Keita'nın kırmızı kartla takımını 10 kişi bırakması farklı mağlubiyette etkili olurken, Lille ise elde ettiği bu galibiyetle Fransa Ligi'nin ikinci haftasını zirvede tamamlamayı başardı.

Reklam
Reklam

Başta Fransa basını olmak üzere tüm Avrupa'da transfer piyasasının en çok konuşulan isimlerinden birisi olan Franck Ribery'nin Marsilya'da kalışını açıklaması ise, takımı adına olumlu sonuçlar verdi. Ribery bu kararının ardından çıktığı ilk maçta, Rennes karşısında etkili bir oyun sergilerken, ev sahibi Marsilya, sahadan, 38. dakikada tecrübeli golcü Mikael Pagis ve 85. dakikada Ribery'nin harika pasında topla buluşan Toifilou Maoulida'nın attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı.

Fransa Ligi'nde geride kalan iki haftada taraftarlarını hayal kırıklığına uğratan ekiplerin başında ise, PSG ve Monaco geliyor. Monaco, kendi evinde Saint-Etienne'e 2-1 mağlup oldu ve iki haftayı da puansız kapatarak 20 takımlı ligde 19. sırada kendine yer buldu. Monaco'da Mohammed Kallon'un kırmızı kartla oyun dışı kalması belki de mağlubiyetin ana nedenlerinden birisi oldu.

İlk haftayı mağlubiyetle kapatan takımlardan Paris Saint Germain, bu hafta ise Valenciennes deplasmanından golsüz beraberlikle döndü ve iki hafta sonunda henüz 3 puanla tanışamadı.

Reklam
Reklam

Fransa'da iki haftayı da kayıpsız kapatan takımlar ise Lille'in yanı sıra, Sedan'ı 3-1'le geçen Nancy ve Lorient deplasmanında Johan Micoud'nun golüyle 1-0 galip gelen geçtiğimiz sezonun ikincisi Bordeaux oldu.

Son şampiyon Lyon ise, 3 puanı son dakikada yediği golle kaybetti. Toulouse'u ağırlayan Lyon, karşılaşmanın 83. dakikasında Malouda'nın attığı golle 1-0 öne geçmesine rağmen, 90+2'de Toulouse'un Brezilyalı oyuncusu Fabinho'nun attığı gole engel olamayınca mücadele 1-1 sona erdi.