Fransa'da referandum belirsizliği

PARİS (İHA) - Fransa'da 29 Mayıs Pazar günü yapılacak Avrupa Birliği (AB) Anayasası referandumu oylamasından çıkacak sonuç henüz net bir tablo çizmezken, Pazar günü oy kullanacak bazı Fransızlar, Fransa'nın AB içindeki gücünü devam ettirmek için 'evet' oyu kullanmak istediğini belirtti.

Referandum için Pazar günü oy kullanacak İsabelle isimli Fransız genç kız, "Avrupa'nın ve Fransa'nın geleceği için 'evet' oyu vereceğim. Güçlü bir Avrupa Birliği, gelecekte bizlerin teminatı olacaktır" dedi.

Michelle isimli bir başka genç kız ise, "Kararsız değilim. Kesin kararlı olarak 'hayır' oyu kullanmayı düşünüyordum. Fakat Fransa'nın AB içinde gücü azaldığı zaman onun yerini başkalarının dolduracağı kesin. Bu nedenle fikir değiştirdim ve 'evet' diyorum. Türkiye konusu ise siyasi partilerin işlediği bir konu, bu konuda cevap veremeyeceğim" diye açıklamada bulundu.

Reklam
Reklam

Françoise isimli bayan ise, "Genişlemiş ve güçlü bir Avrupa, ABD'nin önüne set çekecek tek birliktir. Ben 'Büyük Avrupa'dan yanayım ve referandumda 'evet' oyu kullanacağım" diyerek görüş bildirdi.

Paris'in lüks lokantalarından birini işleten Yves ise, 'evet' oyu kullanacağını dile getirdiği açıklamasında, Türkiye'nin AB üyeliği konusunun siyasilerin bileceği bir konu olduğunu vurguladı. Yves, "Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı değilim; çünkü çok güzel ve büyük bir ülke. Bu nedenle AB'ye girerse birliğe faydası olur" şeklinde konuştu.